Descriere: Acest produs a fost descoperit in Ethiopia de catre Andrew Zimmern in cadrul emisiunii sale culinare. Pe scurt minipocornul se face exact ca popcornul normal doar ca din boabe de sorg. Cine a gustat acest “popsorghum” relateaza ca este mult mai pufos si mai bun la gust decat popcornul. Un astfel de produs poate fi realizat si vandut in comertul stradal, insa si
ambalat sub forma finala sau boabe si vandut in magazine alimentare.
ambalat sub forma finala sau boabe si vandut in magazine alimentare.
Resurse necesare: - documentarea in ceea ce priveste intreg procesul de realizare
- experimentarea procesului pana cand produsul atinge cea mai buna forma comerciala
- realizarea strategiei dorite de vanzare
- cheltuieli cu achizitia cantitatilor de sorg
- cheltuieli cu achizita diferitelor unelte sau ambalaje necesare producerii si comercializarii
Avantaje: - este un produs inovator
- pe piata romaneasca nu se cunoaste existenta unui producator sau importator de minipopcorn
- investitia este foarte mica
- monopol pe piata romaneasca
- procesul de realizare este foarte simplu
Dezavantaje: - daca se realizeaza o strategie buna de vanzare, acest produs nu prezinta dezavantaje.
Concluzii: Acest produs va aparea in curand si in Romania, iar caracterul inovator, succesul pe piata si calitatile superioare fata de popcornul traditional, poate aduce celui care investeste intr-o astfel de afacere sume importante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu