Descriere: Un astfel de serviciu ofera clientilor o alternativa sanatoasa mancarii de tip fast-food. Astfel se pot realiza diferite sandwichuri cu numar scazut de calorii si ingrediente sanatoase, diferite tipuri de sucuri naturale realizate din fructe bio, diverse sortimente de salate si ceaiuri. De asemenea, sosurile de tip maioneza si ketchup pot fi inlocuite cu retete de sosuri naturale, care nu numai ca nu ingrasa, dar vor contine si vitaminele necesare pentru o mai buna functionare a organismului. Un astfel de serviciu poate fi promovat si prin strategia de oferire de garantii clientilor, cum ar fi ca vor pierde in greutate, ca vor avea performante si un nivel mai ridicat de energie daca vor consuma numai produse de la acest fast-food sanatos.
Pentru sandwichuri se pot folosi lipii integrale cu seminte sau produse de panificatie realizate din faina integrala, iar carnea sa fie gatita la gratar sau grill. Pentru sucuri si ceaiuri se pot realiza diferite combinatii de ingrediente (fructe si plante) dovedite ca avand efecte benefice asupra sanatatii, mai exact pe langa pe langa retetele existente de sucuri se mai pot adauga si sucuri precum cel de catina sau aloe vera.
Resurse necesare: - studiul si experimentarea retetelor
Resurse necesare: - studiul si experimentarea retetelor
- realizarea unui meniu de baza
- cheltuieli cu achizitia ingredientelor necesare
- cheltuieli cu achizitia aparaturii de bucatarie necesara
- disponibilitatea sau inchirierea unui spatiu de mici dimensiuni in scopul desfasurarii activitatii
- alegerea unui nume sugestiv
- promovarea produselor
Avantaje: - nevoia pe piata a unor asemenea produse
- mari avantaje de sanatate pentru clienti
- posibilitati de francizare
- tiinand cont ca nu se va gati in ulei, aparatura de bucatarie necesara se gaseste pe piata la preturi mici-medii in functie de dimensiunile si complexitatea aparatului dorit.
Dezavantaje: - dorindu-se un amplasament care sa beneficieze de trafic ridicat, inchirierea unei asemenea locatii poate fi destul de costisitoare.
Concluzii: Cu putin studiu si experimentare se pot realiza retete care pastreaza sau au un gust mai bun decat produsele de fast-food nesanatos, insa care nici nu ingrasa si nici nu conduc la probleme de sanatate cauzate de o alimentatie dezechilibrata. Aceasta afacere se poate transforma intr-o franciza de succes.
Concluzii: Cu putin studiu si experimentare se pot realiza retete care pastreaza sau au un gust mai bun decat produsele de fast-food nesanatos, insa care nici nu ingrasa si nici nu conduc la probleme de sanatate cauzate de o alimentatie dezechilibrata. Aceasta afacere se poate transforma intr-o franciza de succes.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu