Descriere: Condimentele la ghiveci sunt o modalitate foarte eficienta pentru gospodine sau restaurante de a avea intotdeauna la dispozitie condimente proaspete. O masa realizata din condimente proaspete este mai sanatoasa si mai aromata decat cea realizata cu condimente la plic din magazin. Din acest considerent tot mai multe gospodine prefera sa aiba in locuinta sau pe balcon , ghivece sau mini jardiniere cu condimente din care sa rupa cate putin de fiecare data cand au nevoie.
Printre cele mai importante plante aromatice/ condimente ce pot fi plantate la ghiveci sunt: oregano, patrunjel, tarhon, cimbru, maghiran, marar, chimen,menta, busuioc, rozmarin, salvie, levantica, hasmatuchi (patrunjel cret/frantuzesc), cimbrisor, leustean, coriandru, anason, armuriu, ardei iuti, etc.
Plantele la ghiveci/condimentele ce vor fi vandute se pot obtine direct din seminte sau prin achizitia de puieti mici (care vor fi crescuti pana in momentul in care ating dimensiunile de vanzare).
Preturile de vanzare aproximative sunt 10-15 lei/buc/ghiveci si pot ajunge la preturi mai mari pentru condimente mai exotice.
Resurse necesare: - achizitia semintelor sau a puietilor de mici dimensiuni
- costuri cu achizitia ghivecelor sau a mini jardinierelor
- disponibilitatea unui spatiu/camere/balcon luminat
- stabilirea preturilor de vanazare pentru fiecare tip de condiment
Avantaje: - investitie redusa
- afacerea se poate desfasura la domiciliu
- bucatarii prefera aceasta forma de condiment
- preturile de vanzare mari
- pentru majoritatea condimentelor , cresterea este rapida
- produsul poate fi comercializat online
- procesul de productie este simplu
Deazvantaje: - pentru cantitati mari, este necesar un spatiu luminat incapator, eventual acum cu venirea primaverii, ghivecele pot fi tinute in aer liber, daca dispuneti de o casa.
Concluzii: Cresterea si vanzarea condimentelor la ghiveci este o activitate simpla, care necesita investitii reduse si care poate fi desfasurata la domiciliu. Oricine dispune de spatiu luminat si rabdare poate obtine profituri importante din aceasta afacere.
E o afacere profitabila pentru buzunarul tau daca incepi sa-ti cultivi ce ai nevoie in ghiveci. Imi place ideea.
RăspundețiȘtergereLa aceste preturi nu stiu daca poti reusi ,in Germania cumpar acest ghiveci cu 99 centi Din Lidl iar in Romania ar ajunge la aproape 4 euro ... Cum se pot justifica aceste diferente asa de mari ?
RăspundețiȘtergereIn Romania apa este mai scumpa :))
Ștergereeu am cumparat din lidl cateva ghivece acum o saptamana si nu trecea de 6 ron buc . ...adika un euro si un pik ... nu vad o diferenta foarte mare . inconvenientu este ca nu se gasesc prea multe sortimente ..si ideea este foarte buna in cazul in care iubesti cu adevarat natura ar fi ceva minunat daca ar putea fi si profitabil :D
RăspundețiȘtergereDepinde de soi, un condiment mai comun se vinde mai ieftin, unul mai rar sau mai exotic mai scump.
RăspundețiȘtergereMi-ar placea sa incerc ar fi chiar distractiv. Dar intrebarea e: Cine ar cumpara?
RăspundețiȘtergereConcluzie: Waste time.
Super concluzie :)) Pai orice poate fi vandut depinde cui prezinti produsul si la ce pret il vinzi. Cand mi-a venit ideea am fost uimit vazand intr-un supermarket un barbat cumparand patrunjel la ghiveci. Dar daca tu zici ca e o pierdere de vreme, probabil pentru tine asa va fi. Cu atitudinea asta de mare "campion", nu numai ca o sa pierzi multe oportunitati (care se stie ca vin prin asociere), dar si multe ocazii de a invata ceva. Succes!
RăspundețiȘtergereSe pot personaliza ghivecele de cei care au un pic de talent si indemanare, exista o serie de modalitati de decorare ghivece, ideea e unde gasesc eu mesterii astia olari, caci cu siguranta de la ei se pot cumpara ghivece la preturi acceptabile, astfel incat sa nu fie prea ridicat pretul de cost al acestei afaceri
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere