Idei de afaceri : Pereti artificiali de escalada

Descriere: Peretii de escalada sau peretii de catarare sunt o inventie de origine engleza, primii pereti avand rolul de antrenament si simularea unei experiente reale de escaladare pe munte. Acesti pereti, cu timpul, au ajuns sa devina o activitate tot mai frecventata in lume atat ca sport recreativ si de imbunatatirea conditiei fizice , cat si ca antrenament pentru amatorii de alpinism. Exista o gama variata de pereti de escalada, de la pereti tip panou care se amplaseaza fixat pe un perete de rezistenta , pana la pereti modulari care se pot amplasa direct pe podea si chiar portabili. In functie de dorintele clientilor acesti pereti de escalada pot fi amplasati outdoor si indoor si pot fi construiti de diferite dimensiuni, forme si culori.
                  Cel mai cunoscut tip de perete de catarare este denumit international “woody” si este realizat din placaj de grosime min. 2cm. Inainte de a fi fixat pe perete , in acest placaj se dau gauri pentru montarea prizelor de escaladare. Prizele de escaladare  sunt de mana si de picior, sunt realizate din beton-poliester si se gasesc de vanzare de obicei la set (un set de 10 bucati – intre 90-150 lei). Dupa fixarea panourilor pe perete, se fixeaza si prizele cu suruburi sau holzsurburi. Fixarea prizelor nu se face aleator, acestea vor fi fixate urmand anumite rute de escaladare, rute care pot fi creeate de un cunoscator sau prin copierea unor rute existente pe alte produse de acest gen. Pentru o experienta cat mai realista, panourile finale se pulverizeaza cu straturi subtiri de beton, nisip si chiar insertii de roci.
                  Aici un exemplu de constructie si cateva sfaturi:







                   Pe langa panoul propriu-zis, clientului trebuie sa i se ofere si siguranta necesara practicarii acestui sport, printre accesoriile esentiale putem enumera: corzi, hamuri, saltele, espadrile, sisteme suplimentare de prindere a corzilor.
                  Acesta afacere se poate adresa clientilor de orice varsta, cu amplasament in diverse locuri si pentru diferite tipuri de evenimente cum ar fi : petreceri pentru copii, evenimente sportive, festivitati, targuri, in sali de sport, in campusuri studentesti, in mall-uri, etc.
                  De asemenea profiturile dintr-o asemenea activitate pot veni din constructia pe baza de comanda si vanzarea peretilor/zidurilor de escalada, inchirierea acestora sau exploatarea proprie intr-un spatiu inchiriat si amenajat special in acest scop (tip sala de escalada).
                  Cat tine de preturi, inchirierea unui perete mare (5-6m) costa intre 600-800 euro/zi, iar preturile lunar/abonament la o sala de escalada aprox. 80 lei/lunar.
Resurse necesare: - o foarte buna documentare despre peretii de escalada
-         realizarea schitelor si a listelor de  materiale
-         cheltuieli cu achizitia materialelor necesare
-         alegerea metodei de monetizare favorabile (vanzare/inchiriere/exploatare)
-         studiul foarte bun al securitatii in exploatarea produsului
-         cheltuieli cu achizitia accesoriilor esentiale pentru exploatarea produsului
-         in lipsa totala de cunostinte tehnice, este ncesara colaborarea cu persoane care cunosc procesul de prelucrare a lemnului sau cu persoane din domeniu.
-         promovarea online/offline a produsului
Avantaje: - interesul publicului pentru aceasta activitate este in crestere
                - produsul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta
                - prin caracteristicile sale peretii de escalada ofera un mod ieftin si interactiv pentru imbunatatirea/pastrarea conditiei fizice
                - materialele necesare constructiei se gasesc la preturi accesibile
                - profitul se poate obtine prin diferite rute
                - prin inchiriere si exploatare se obtin venituri pasive, produsul final avand nevoie doar de eventuale reparatii.
                - concurenta redusa pe piata
Dezavantaje: - pot aparea probleme in cazul unei documentari superficiale privind constructia, respectiv respectarea normelor de siguranta ale clientilor
Concluzii: O afacere cu pereti de escalada se poate dovedi foarte profitabila, indiferent de forma de exploatare aleasa, preturile pe piata fiind foarte mari in toate cazurile.

Un comentariu:

  1. stiti cumva in ce cod CAEN se incadreaza sala de escalada?
    responsabilitatea in caz de accident este personala prin semnarea unui contract sau sala detine o polita de asigurare, cum se procedeaza in acest caz?
    .... daca aveti sfaturi in legatura cu licente, obligatii de indeplinit in raport cu statul

    RăspundețiȘtergere