Idei de afaceri : Restaurant pe intuneric ( Blind Restaurant)


Descriere: Acest concept a aparut pentru prima data in Elvetia si rapid s-a raspandit in tarile din Europa si America. Pe langa faptul ca un restaurant pe intuneric ofera o experienta inedita clientilor, exista si avantaje concrete din cauza lipsei vazului , preparatele avand gust si un miros mai bun.
       Un blind restaurant se concepe astfel incat sa nu patrunda si sa nu existe surse de lumina in interior. Chelnerii sunt dotati cu ochelari speciali pentru vedere pe timp de noapte, lucru care ii ajuta sa duca clientii spre masa rezervata si sa serveasca preparatele fara a produce accidente. Desi pare o idee exclusivista si ciudata, in Bucuresti s-a lansat primul restaurant pe intuneric din tara si pare chiar sa aiba succes.
                  In alte tari astfel de restaurante organizeaza diferite tipuri de evenimente cum ar fi recitari de poezie, stand-up, recitaluri, etc. Pentru multi artisti debutanti ar fi poate chiar un avantaj faptul ca nu isi vad publicul.
                   Aici un exemplu video de un restaurant pe intuneric (blind restaurant):




Resurse necesare: -cheltuielile necesare deschiderii unui restaurant
- dotarea cu aparatura necesara si instruirea personalului conform specificului inedit
- amenajarea spatiului inchiriat sau inchirirea un spatiu astfel incat sa fie privat de lumina naturala
Avantaje: - este un concept inedit, care starneste curiozitate pe piata
- participantii sustin, ca datorita anularii vazului, clientii simt mai accentuat gustul si mirosul mancarii pe care o consuma
Dezavantaje: - investitia poate fi foarte mare
Concluzii: Pentru cine doreste sa investeasca in ceva inedit, un astfel de restaurant se poate dovedi o investitie interesanta, desi chiar si pentru un restaurant simplu investitia este destul de mare, singurul avantaj functional  ar fi o factura de electricitate foarte mica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu