Cuburi de gheata

        Producerea si comercializarea cuburilor de gheata este o afacere profitabila in perioada de vara, principalii clienti fiind proprietarii de baruri, cluburi, terase sau pentru diferite evenimente private. 

Pentru inceput este necesara investitia in achizitia masinilor de facut cuburi de gheata. Acestea se gasesc in  magazin la preturi intre 2500 - 3500 lei. Un astfel de aparat produce 100 kg de cuburi de gheata in 24 h singura materie prima consumata fiind apa.
Este de asemenea necesar disponibilitatea/ inchirierea si amenajarea unui spatiu destinat productiei. Acesta poate fi gasit la un pret convenabil deoarece  nu este nevoie de o zona cu vad comercial, vanzarea fiind facuta prin livrare.
Preturile de vanzare pentru 1 kg de cuburi de gheata variaza intre 1,5-2,5 lei in functie de cantitatea de cuburi de gheata comandata. Ambalarea poate fi facuta in pungi de 2-3 kg, iar conservarea acestora in lazi frigorifice de capacitati mari. Daca calculam dupa productivitatea unei singuri masini de gheata (100kg/24 h) putem estima o productie de 150 - 250 lei / 24 h pentru 1 masina de gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu