luni, 21 martie 2011

Eggnog (Lichior de oua)

Descriere: Este o bautura traditionala in SUA, consumata de sarbatori precum Craciunul, Ziua Recunostintei, Anul Nou. Acesta se realizeaza din oua, zahar, lapte si brandy/whiskey/vodka.
        Pe plan international eggnog-ul este foarte cunoscut, insa la noi nu se comercializeaza deloc. Aici puteti vedea cum se pregateste o astfel de bautura:


Resurse necesare: - documentarea in ceea ce priveste legalizarea unei asemenea afaceri
                             - amenajarea unui spatiu de producere respectand conditiile prevazute in legislatie
                             - cheltuieli cu achizitia ingredientelor
                             - cheltuieli cu imbutelierea si promovarea produsului
Avantaje: - cerere mare, oferta inexistenta
- ingredientele sunt accesibile si la preturi mici
- modul de realizare este simplu
Dezavantaje: - fiind un produs care are in continut alcool, sunt necesare autorizatii de comercializare a produselor alcoolice
                     - este necesara experienta in producerea si imbutelierea produselor alcoolice
                 - pentru un start-up eforturile financiare pentru asigurarea conditiilor legale de producere, pot depasi bugetul.
Concluzii: Odate suportate cheltuielile cu amenajarea unei linii mici de productie in conformitate cu legislatia romaneasca, profiturile dintr-o astfel de afacere pot fi foarte mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu