Serviciu de realizare planuri de afaceri


Descriere: Aceasta activitate poate deveni una foarte utila persoanelor care doresc sa inceapa o afacere, dar considera ca nu au nevoie de un plan de afacere. Acest serviciu poate veni in ajutorul lor, realizandu-le toate strategiile si structurile de cheltuieli care vor fi necesare intierii afacerii. Pe scurt cine va incepe un astfel de serviciu va cere clientului :numele companiei, numele patronului, orasul, email, site, localizarea sediului, structura conducerii, capitalul structural, produsul sau serviciul pe care doreste sa il realizeze, iar pe baza acestor date se va trece la realizarea planului de afacere, si anume urmatoarele etape: scurt rezumat al afacerii,
scopul, prezentarea produsului, analiza pietei produsului (strategii de vanzare, profilul consumatorului, strategii de promovare), analiza concurentei, analiza SWOT(Strenght-puncte tari, Weaknesses-puncte slabe, Opportunities-oportunitati, Threats-amenintari), prezentarea capitalului necesar, realizarea planului financiar (situatia vanzarilor si profitului pe 3-4 ani) si Anexe (informatii suplimentare despre produs, brosuri, datele studiul de piata).
            Un astfel de serviciu poate fi promovat prin intermediul unui site, iar datele clientilor pot fi obtinute prin e-mail. Structura preturilor pentru serviciul prestat vor fi stabilite in functie de complexitatea afacerii (spre exemplu in cazul unui produs in domeniul tehnic care necesita cercetare si prezentare avansata a tehnologiei de producere, pretul va fi mai mare decat pentru un plan de afacere care prezinta un serviciu de realizare a planurilor de afaceri).
         
Resurse necesare: - informare si disponibilitate de a face deplasari in scop informativ
- PC
- cunostinte minime de operare PC
Avantaje: - este un produs esential tuturor celor care vor sa inceapa o afacere
                - investitia este foarte mica
                - cu trecerea timpul si dobandirea experientei, timpul alocat realizarii scade
Dezavantaje: - daca exista o promovare buna, aceasta activitate nu prezinta dezavantaje
Concluzii: Un plan de afacere este esential pentru orice antreprenor debutant, insa multi antreprenori isi incep prima experienta neghidandu-se dupa un plan, ceea ce duce la un inevitabil esec. Astfel un asemenea de serviciu practicat la calitate superioara si la un pret acceptabil poate avea un mare succes si poate aduce profituri acceptabile oricui decide sa investeasca timp intr-o asemenea activitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu