Idei de afaceri : Gradini verticale



Descriere: Gradinile verticale sunt amenajari florale realizate pe peretii locuintelor in niste “cuiburi” confectionate din material hidroizolant, avantajul principal fiind ca nu ocupa spatiul pe care l-ar ocupa o amenajare in ghivece pe orizontala. Conceptul a aparut deja si la noi si in cateva zone din tara deja se bucura de succes. Odata obtinut materialul hidroizolant, se realizeaza pe perete gauri, se fixeaza aceste “cuiburi” hidroizolante, se adauga pamant si se planteaza plantele dorite. Un astfel de serviciu se taxeaza la mp de gradina verticala, iar preturile
sunt in functie de dimensiunea lucrarii si raritatea plantelor ce vor fi plantate.  Aici puteti vedea un exemplu de montaj:



Resurse necesare: - documentare in ceea ce priveste procesul
                             - importul “cuiburilor hidroizolante” sau realizarea acestora,insa cu conditia de a se respecta aceleasi proprietati izolante
                             - realizarea unui portofoliu de lucrari
                             - promovarea online sau/si offline
Avantaje: - investitia mica
     - pare sa exista un interes destul de mare fata de asemenea aranjamente
    - avantaje pentru client :  nu ocupa spatiu, un aspect mult mai estetic decat ghivecele clasice, datorita materialului hidroizolant nu exista scurgeri de apa pe suprafetele de perete sau pe mobilierul din camera.
   - proces simplu de realizat
Dezavantaje: - daca exista calitate in executie si o promovare eficienta, aceasta afacere nu prezinta dezavantaje
Concluzii: Este o afacere cu investitie mica, in care profitul este direct proportional cu implicarea, interesul si promovarea managerului.

3 comentarii:

  1. salut vreau mai multe informatii.de ex. de unde cumpar cuiburile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , cei care fac gradini verticale cumpara cuiburile de afara. In tara nu stiu sa se gaseasca, dar poti cauta. Dupa parerea mea mai bine ai opta sa le faci tu din material hidroizolant, dupa designul clasic sau cu o forma originala. Poti face chiar la tine acasa prima gradina sa vezi daca "cuiburile" facute de tine au suficienta eficienta izolatoare pt a fi comercializate. Nu e un domeniu fix/standardizat sa faci dupa standardele in vigoare, foloseste-ti originalitatea si daca produsul tau indeplineste conditiile de izolare e totul ok. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere