Idei de afaceri : Sculpturi in gheata

Descriere: Acest produs consta in realizarea unor sculpturi de gheata pentru diferite evenimente, cum ar fi : nunti, aniversari, evenimente mondene etc. In functie de aptitudini si cerintele clientului, procesul se poate realiza manual sau in tipare. Pentru procesul manual sunt nevoie de aptitudini artistice avansate, iar cel in tipare consta in realizarea la comanda a unor tipare de cauciuc care se vor umple cu apa si se vor pune la inghetat. Capacitatile congelatoarelor vor depinde de dimensiunile sculpturilor pe care doriti sa le realizati. Preturile pentru astfel de
sculpturi in gheata pornesc de la 50 de euro si pot ajunge pana la cateva sute sau chiar mii.  Produsul poate fi promovat printr-un site si pliante. Aici puteti vedea 2 exemple de realizare cel manual si cel in tipare : 

- manual : 




- in tipare:







Resurse necesare: - achizitia tiparelor si a uneltelor necesare
- achizitia congelatoarelor de capacitate mare
- stabilirea locatiei unde se vor prodece sculpturile, trebuie sa se tina cont ca temperaturile de lucru vor fi foarte reduse.
- promovarea produsului : site, pliante, carti de vizita, oferte de preturi.
Avantaje: - materie prima ieftina
                  - este un produs cautat de catre cei care doresc ceva deosebit la evenimentele pe care le oragnizeaza
                  - in cazul realizarii in tipare procesul este simplu de realizat
Dezavantaje: - este nevoie de viteza in executie si transport
                       - pentru sculpturile manuale, sunt necesare aptitudini artistice
Concluzii: Avand o promovare eficienta , o astfel de afacere s-ar bucur de un numar mare de clienti, caci desi e recesiune, de nunti si evenimente mondene nu ducem lipsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu