Idei de afaceri : Aprozar online



Descriere: Un aprozar online se ocupa de vanzarea si livrarea de legume si fructe proaspete la domiciliul clientului. O astfel de afacere poate fi foarte usor realizata in propria locuinta, insa va trebui sa se asigure un spatiu potrivit si o temperatura optima depozitarii si pastrarii fructelor si legumelor. Se va avea grija la selectarea unei surse de aprovizionare care sa ofere produse de calitate cat mai ridicata. Pentru a functiona un astfel de serviciu,
este necesar un site prin intermediul caruia clientul sa poata vedea poze, preturi si modul de comandare a produselor dorite.

Resurse necesare : - studierea produselor acestei nise
-  Disponibilitatea unui automobil
-  Costuri de realizare a unui site performant
-  Costuri de achizite ale produselor
-  Dispobibilitatea unui spatiu de depozitare
Avantaje:  - este un serviciu care promoveaza si faciliteaza un mod de viata sanatos
- Investitia este mica
- Procesul este simplu de realizat
Dezavantaje:  - o proasta depozitare/achizitie a produselor poate duce la o alterare rapida a acestora
Concluzii: Un astfel de serviciu poate fi aplicat atat persoanelor fizice (care datorita comoditatii si a pretului mai bun vor alege serviciul), cat si persoanelor juridice care doresc sa ofere un produs sanatos angajatilor la birou.

11 comentarii:

  1. Ideea e f buna, costurile sunt minime si rulajele sunt bune. Bun articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna mi-am dorit livrare la domiciliu :)) pentru a evita aglomeratia din piete si market :d

    RăspundețiȘtergere
  3. Ideea e super dar cand ai pofta de o salata o poti lua direct de pe
    http://www.salatespeciale.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. ideea nu e deloc super...nu o sa cumpere nimeni legume sau fructe online...am lucrat in vanzari legume fructe, si romanul pana nu rascoleste prin marfa sa-si aleaga el nu se simte bine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca s-ar oferi un pret mai bun decat pretul celor offline si ar fi si livrarea inclusa in pret(scaderi de preturi care sunt posibile, deoarece serviciul online are mult mai mici costuri decat cel offline, unde intervin de obicei chirii lunare), romanul ar renunta la "rascolitul" de care zici. Chiar daca, cu tot cu transport, se ajunge la pretul de pe piata, tot e un avantaj pentru client. Si evident, daca serviciul e tinut la un standard de calitate ridicat, nu vad de ce clientii nu ar incerca si , daca sunt multumiti, chiar sa devina fideli serviciului. Oarecum , prin comentariul tau, ai manifestat si tu o forma de "rascolire", insa orice sugestie constructiva e bine venita. Succes cu blogul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred că prețul ar fi convenabil unui producător agricol și acesta îți poate livra legumele/fructele sale, dar mai trebuie un pic de educare a clienților potențiali, exact cum spunea și colegul mai sus, ei vor să pună mâna , să aleagă ce îi mai frumos :)

      Ștergere
  6. Ideea in sine e f buna,daca ai grija sa ai marfa proaspata si de calitate se gasesc clienti destui.Cel mai bine e sa ai propria gradina de legume si fructe:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta, cu propria gradina sau mini sera/solar, nu numai ca se ofera proaspete, dar si 100% naturale, ceea ce se gaseste cam greu pe piata. Deja din cate am auzit si samanta si-a pierdut calitatea pe parcursul timpului si acum si semintele de calitate se gasesc greu, poate doar prin mediul rural daca se mai gasesc , unde se stie ca se refoloseste samanta de la recoltele obtinute in anul precedent(cum zic ei "tin de samanta"). Un exemplu ar fi rosiile, care greu se mai gasesc la gustul lor clasic, in hipermarket le gasim sub forma unor bucati de plastic aromate :)).

    RăspundețiȘtergere
  8. ia sa- mi zica cei care sunt de parere ca e o idee buna,au apelat vreodata la un astfel de serviciu(si-au comandat 5 lamai si 2kile de ceapa online?)? nu cred. au dat fuga pan' la colt,stiind ca e o cantitate prea mica pt a comanda online.

    RăspundețiȘtergere
  9. ia repede repede, sariti sa-i dati raportul inchisului la minte a carui imaginatie nu poate depasi rutina zilnica a unui pensionar. Sa-i oferim satisfactia de a se simti si el important, de a-si alimenta minunata judecata personala pe care o considera generala. Ca na cand esti asa important, e clar ca orice zici si gandesti e transpus la nivel general, ideile tale sunt legi, dupa care ar trebui toti sa traim. De cat sa fi scris asta mai bine te culcai, erai mai castigat..

    RăspundețiȘtergere
  10. fiecare isi da cu parerea daca nu era parca se inneca intradevar conteaza sa auzi mai multe pareri dar nu uita ca astea sunt ale unor amatori nu ale unor oameni de succes care cred cu adevarat in ce isi propun sa faca iar apropo de acest domeniu intradevar daca ti cont de toate aspectele ce duc la cladirea afacerii si nu vrei sa te inbogatesti peste noapte este una de succes

    RăspundețiȘtergere