Idei de afaceri : Craft shop


Descriere: Procesul de crafting consta in realizarea diferitelor ornamente sau obiecte hand-made, un craft-shop ofera doritorilor si amatorilor de crafting toate uneltele necesare desfasurarii acestei pasiuni, dar si modele, carti sau surse de inspiratie. Un astfel de craft shop poate functiona atat online, cat si offline, iar o aprovizionare a magazinului se va face tiinand cont de cerintele pietei din zona de amplasament al magazinului. Multa lume doreste sa isi realizeze ornamentele pt ocazii speciale, sarbatori sau chiar pt cadouri handmade, insa resurse necesare in cantitati mici pentru realizarea diferitelor obiecte si ornamente nu le au la indemana.
         Aprovizionarea unui craftshop se poate  face cu : diferite tipuri de adezivi in recipiente mici pentru diferite materiale, diverse tipuri de vopsea in cantitati mici pentru diferite tipuri de suprafete, hartie de diferite categorii, flori uscate, fructe uscate, diferite tipuri de recipiente , seminte uscate, bucati sparte de cereamica de diferite culori, bucati de sticla colorata in diferite culori, diferite tipuri de piatra etc. Pe langa produsele necesare craftingului, craft-shop-ul poate comercializa produse ornamentale realizate in propriul atelier.
Resurse necesare: - studierea conceptului de crafting si a diferitelor modele
-  realizarea listei cu produsele necesare
- achizitia produselor necesare in scopul comercializarii
- promovare online si/sau offline prin site, carti de vizita, flyere.
Avantaje: -  costurile mici de realizare
            - sunt necesare cunostinte in domeniul produselor si ornamentelor handmade
-  lasa clientul sa-si testeze imaginatia
-  ofera clientului solutii mult mai ieftine si mai originale decat produsele facute in serie din magazine
Dezavantaje: - cu o promovare eficient, aceasta afacere nu prezinta dezavantaje
Concluzii: Aceasta activitate a inceput sa prinda din ce in ce mai mult la noi, insa materialele necesare se gasesc doar in cantitati mari si dispersate pe magazine de profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu