Idei de afaceri : Sauna finlandeza

Descriere: Sauna finlandeza este o constructie de mici dimensiuni, interioara sau exterioara cu o istorie de peste 2000 de ani si care are un rol foarte important pentru sanatate datorita procesului de transpiratie la care este supus corpul.
Printre avantajele saunei asupra sanatatii putem enumera : detoxifiere, intarirea sistemului imunitar, reducerea stresului si a tensiunii cauzata de stres, imbunatateste starea pielii.  A nu se confunda acest tip de sauna, cu saunele moderne (infrasaunele), diferentele cele mai mari intre cele doua fiind ca : spatiul este mult mai mare la saunele finlandeze decat la ifrasaune, la infrasauna undele infrarosii incalzesc trupul la o temperatura de 40-60 grade C, pe cand la sauna finlandeza se incalzeste aerul la temperature 70-100 grade C, infrasaunele sunt de obicei de mici dimensiuni se se pot realiza doar sedinte scurte de 10-15 minute, pe cand la saunele finlandeze se pot petrece ore in sir alaturi de familie si/sau prieteni.
Un alt avantaj al saunei finlandeze ar fi ca permite orice pozitie a corpului in timpul sedintei de sauna, pe cand la infrasauna efectele pozitive se obtin intr-o singura pozitie (sezand nemiscat). Dimensiunile unei saune finlandeze pot varia de la spatiu pentru 2-3 persoane, pana la saune mari de 5-6 persoane. Preturile aproximative sunt : sauna pt 2-3 persoane 4000-5000 RON, pentru 5-6 pers 12000-14000 RON. Materialul utilizat pentru sauna finlandeza este lemnul, cu utilizari de alte materiale cum ar fi sticla sau metal in zonele de parte vitrata sau imbinari. Cele mai utilizate tipuri de lemn sunt rasinoasele, cum ar fi molidul, bradul sau pinul, insa se poate realiza si cu alte tipuri de lemn de origine exotica, cum ar fi abachi sau hemlock. Aceasta afacere poate fi desfasurata atat la domiciliul clientului (pe terenul acestuia) in functie de nevoile si cerintele acestuia, dar si realizata sub forma de modele standardizate si doar  transportate si montate la fata locului. In continuare puteti vedea un model de constructie a unei saune finlandeze si cateva modele :













Resurse necesare: - documentarea in ceea ce priveste produsul
                             - realizarea de schite si planuri
                             - cunostinte de prelucrarea si imbinarea lemnului
                             - aparatura necesara prelucrarii lemnului
                  - disponibilitatea unui teren/atelier/curte pentru desfasurarea procesului de constructie
Avantaje: - pretul de vanzare foarte mare
                  - sauna este o activitate in crestere in randul oamenilor
                  - produsul are mari avantaje pentru sanatate
                 - materilele utilizate sunt accesibile pe piata la preturi reduse (mai putin lemnul exotic)
                  - pe langa comercializarea saunelor, se pot comercializa si accesorii cum ar fi diferite tipuri de sobe, carbuni, termometre, esente, obiecte decorative rustice etc.
Dezavantaje: - daca nu aveti cunostinte tehnice in domeniul prelucrarii lemnului, este nevoie de colaborarea cu un specialist in acest domeniu.
Concluzii: Mersul la sauna a devenit o activitate frecventata de tot mai multe persoane, avand avantaje foarte importante pentru sanatate. O afacere de acest gen se poate dovedi foarte profitabila, in masura in care se respecta normele constructive si de calitate in procesul de constructie a saunei finlandeze.

Un comentariu:

  1. Buna ziua . Sunt din moldova si doresc sa construesc o sauna finlandeza in sat . O intreprindere individuala . ma puteti ajuta cu respunsul la citeva intrebari ? daca da . puteti sa imi scrieti de ce acte am nevoie in primul rind pentru a incepe?

    RăspundețiȘtergere