Idei de afaceri : Sticla fuzionata

Descriere: Prin fuzionarea sticlei se intelege procesul de modelare a sticlei la cald. Sticla fuzionata rezulta prin stratificarea unor bucati de sticla de diferite dimensiuni si incalzirea acestora la temperaturi intre 600-1000 grade, temperaturi la care straturile se inmoaie si se imbina intre ele, rezultand un produs final intreg, unic si cu aspect deosebit. Aceasta tehnica de fuzionare a sticlei poate fi utilizata pentru confectionarea unei game largi de produse si ornamente, cum ar fi : inele, medalioane, cercei, ornarea vitrinelor unor magazine, partea vitrata a pieselor de mobilier, farfurii, tablouri fuzionate etc. Aici cateva exemple cu obiecte obtinute din sticla fuzionata:





 
Procesul este accesibil oricui si uneltele necesare realizarii sunt: cutter sticla (diamant), rigle, diferite modele de sticla de diferite grosimi, culor si dimensiuni si mini cuptorul de incalzire. Mini cuptoare de acest fel se gasesc la anunturi, undeva in jurul sumei de 1000 de euro. La alegerea acestui cuptor de fuzionare sticla se va avea grija sa fie capabil de temperaturi de pana la 1000 de grade.
               Aici un exemplu de realizare , cu specificatia ca procesul tine mai mult de imaginatie:



Resurse necesare: - cheltuieli cu achizitia cuptorului de topire a sticlei
- cheltuieli cu achizitia materiei prime (bucati de diferite dimensiuni si culori de sticla)
                              - alegerea unui spatiu/camere de lucru
                              - promovare online (blog/site/magazine online) si offline prin carti de vizita si oferte de pret pentru potentialii clienti.
                              - realizarea unui portofoliu de lucrari
Avantaje: - activitate usor de realizat la domiciliu
-         in functie de dexteritate si modelele alese, investitia in cuptorul de incalzire de poate amortiza repede
- se pot realiza o gama variata de produse
- procesul e simplu, insa sunt necesare cate experimentari inainte de a ajunge la un produs care sa aiba si un aspect comercial superior.
- materia prima se gaseste la preturi foarte mici
- produsule pot fi vandute atat offline, cat si online (usor de expediat prin curierat, pt bijuterii de exemplu se pot crea chiar retele de colaboratori care au contact direct cu publicul tinta)
Dezavantaje: - se lucreaza cu sticla moale, este necesara atentie si masuri de protectie pentru evitarea accidentelor.
Concluzii: Desi necesita cateva experimentari, dexteritatea se poate dobandi rapid, iar produsul poate fi realizat la domiciliul dvs. fara mare deranj. Tiinand cont ca piesele fuzionate se vand la preturi destul de bune, investitia in materie prima fiind infima, aceasta afacere cu obiecte din sticla fuzionata se poate dovedi o afacere foarte profitabila.

9 comentarii:

  1. Am si eu un articol pe blog despre sticla. Nu am si eu loc in blogroll la tine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpatice, e adevarat dar si o sursa foarte buna de omorat timpul liber si de a face bani...Urmariti : http://www.magazinuldearta.blogspot.ro/. Aveti informatii cat de cat complete!

    RăspundețiȘtergere
  3. as dori sa topesc si eu sticla la nivel de amator cam na sa fie de max 5kg ,ce cupror si ce tehnica sa adoptez ,stical vreau sa fie rotunda si groasa de cam 3cm si diametru de 40cm
    adresa de email eutusieu24Gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate topi sticla in cuptorul cu microunde!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.technicalsupermarket.com/component/option,com_virtuemart/Itemid,4/
    Orice echipament pentru fuziunea si prelucrarea sticlei puteti gasi pe acest website , preturi avantajoase , calitate inalta. Totul made in UK. Livram oriunde. Contactati-ne la adresa de email post@technicalsupermarket.com .

    RăspundețiȘtergere
  6. Sticla fuzionata - o arta moderna. #TICON , singurul Producator Roman de cuptoare pentru sticla fuzionata, va poate furniza echipamente performante si moderne. Calitatea cuptoarelor noastre poate fi confirmata de clientii nostri, care le folosesc intens de peste 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  7. Costurile pt o asemenea afacere, care sunt? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde gasesc cuptor pt topirea sticlei?

    RăspundețiȘtergere