Idei de afaceri : Elaborare si redactare proiecte

Descriere: Daca ti-a placut scoala si cauti o activitate simpla, pe care sa o poti realiza la domiciliu si din care sa ai posibilitatea sa scoti niste bani in plus, aceasta afacere este perfecta pentru tine. Afacerea consta in elaborarea si redactarea proiectelor pentru elevi si studenti in schimbul unor sume de bani.
  Aceste proiecte pot fi referate, diferite proiecte, articole, eseuri, lucrari de licenta etc. Toate lucrarile/ proiectele care vor fi efectuate vor avea un continut unic, individual, fara plagit. Preturile pentru elaborarea si readactarea proiectelor se vor stabili in functie de:


  • termenul limita de predare – deadline-ul (un proiect care se doreste elaborat in regim de urgenta va fi mai costisitor pentru client)
  • dificultatea proiectului (spre exemplu un proiect care presupune cunostinte tehnice va fi mult mai dificil de elaborat, deci si mai scump)
  • volumul proiectului – nr de pagini
   Platile pentru proiectele elaboratue vor fi facut prin transfer bancar direct in contul dvs. Pentru platile / predarea proiectului s-ar putea face o strategie de siguranta, prin care nici clientul nici dvs sa nu pierdeti, de exemplu clientul plateste un avans pentru prima parte din proiect, urmand ca la final sa depuna in contul dvs si restul sumei pentru a primi finalul proiectului. E recomandat sa se procedeze asa, nu invers (adica sa se aiba incredere in client ca va plati odata vazut cu proiectul in mana).
  Preturile se stabilesc dupa criteriile de mai sus, dar asa orientativ un referat simplu s-ar putea taxa cu 20-30 lei, un proiect mai complex cu 50-60 lei, un proiect semestrial la facultate 80-100 lei, o lucrare de licenta intre 300-600 lei in functie de materia de studiu.
Resurse necesare: - stabilirea exact a temelor pe care le credeti ca le-ati putea aborda in elaborarea proiectelor
- stabilirea tarifelor pentru fiecare tip de proiect
- realizare unui site/blog de prezentare gratuit (prezenta pe net este foarte importanta, mai ales ca se va lucra cu clienti din toata tara, nu numai din orasul dvs)
- promovarea intensa poate fi facuta pe : site-uri de anunturi, alte bloguri, forumuri, facebook, alte mijloace online de socializare. Nu trebuie uita promovarea umana, prin oferirea de reduceri clientilor care aduc noi clienti.
- afacerea poate fi extinsa prin initierea de colaborari cu persoane/prieteni care sunt specializati pe alte teme decat dvs, astfel se va extinde publicul serviciului.
Avantaje: - investitie financiara ZERO
- afacere care poate fi desfasurata la domiciliu
- nu trebuie ignorat marele castig personal pe care il obtineti din acumulare de informatii
- clientii par sa fie tot mai numerosi de la an la an
Dezavantaje: - mare volum de munca, trebuie sa aveti mult timp liber.
Concluzii: Pentru oricine are timpul necesar si pofta de munca, aceasta afacere este una care poate aduce mari castiguri financiare, dar si personale prin acumularea de cunostinte.  

Un comentariu:

  1. Mie mi se pare una dintre cele mai nefericite profesii pe care cineva o poate avea. Spun asta prin prisma faptului ca in urma cu cativa ani in departamentul alaturat, in cadrul ziarului la care lucram, erau tehnoredactorii, cei care bateau texte de dimineata pana seara, le revedeau si le corectau, apoi le revizuiau dupa parerile redactorilor sefi si iar se puneau sa bata la tastaturi. Pentru un freelancer insa poate fi o perioada buna, in care chiar acumuleaza informatii dintre cele mai diverse.

    RăspundețiȘtergere