Idei de afaceri : Spatii de depozitare

Descriere: Pe piata exista o tot mai mare cerere pentru astfel de spatii de depozitare, din pacate insa oferta existenta pe piata este inaccesibila ca pret majoritatii persoanelor fizice. Un astfel de spatiu de depozitare are dimensiunile maxim ale unui garaj si este destinat stocarii oricaror obiecte in schimbul unei chirii lunare.

    Locul in care vor fi construite aceste mini-garaje va fi in permanenta monitorizat si pazit pentru a oferi clientilor maxima siguranta si conditiile optime de pastrare a obiectelor depozitate.
    Pentru constructia acestor mici spatii de depozitare se poate opta pentru panourile prefabricate din beton sau chiar, dupa exemplul garajelor clasice, din tabla. Ca suprafata, acestea vor avea intre 5-8 mp, deci costurile de constructie nu vor fi foarte mari. Spatiul exterior de amplasare va fi prevazut cu culoare care sa faciliteze accesul. Un amplsament in U ar fi cel mai avantajos, astfel s-ar obtine ruta acces pentru 2 randuri de spatii de depozitare aflate fata in fata.
   In ceea ce priveste profiturile, daca facem un calcul la un numar de 50 de spatii de depozitare, fiecare inchiriate(in functie de suprafata) cu 100-150 lei/ luna, obtinem un profit pasiv anual de 60. 000 – 90. 000 lei/an. Sa nu uitam ca aceste profituri se obtin pasiv, cu un efort minim de monitorizare/supraveghere. Vor exista cazuri in care clientii vor dori sa inchirieze pe o perioada mai lunga, insa vor fi si cazuri in care se va dori depozitare temporarara, de maxim o saptamana. Exista foarte multa lume care are nevoie de un loc pentru a-si lasa mobila pana elibereaza locul in casa sau e in mutari si nu are unde sa isi puna lucrurile pana la eliberarea apartamentului sau cazuri in care trebuie sa lasi un produs mare pana la vanzarea acestuia.
  In orasele cu flux de populatie mare, cum ar fi centrele univeristare, studentii sunt principalul client, vesnic in mutari, vesnic cu bagaje dupa ei, ce simplu ar fi pe timpul vacantei de vara sa depoziteze toate obiectele intr-un loc sigur pentru un tarif modic, mult mai mic decat cel al chiriei apartamentului unde au locuit pe timpul anului universitar.
Resurse necesare: - disponibilitatea unui teren pentru inceperea constructiei
- costurile de constructie ale spatiilor de depozitare
- stabilirea tarifelor si promovarea intensa a serviciului
- celebra munca de autorizare si obtinere aprobari
Avantaje: - este un serviciu intens cerut pe piata
- profituri pasive
- se pot obtine mari profituri in interval scurt de timp
Dezavantaje: - investitia initiala este consistenta, dar amortizarea este rapida
- pot aparea mici batai de cap in obtinerea autorizarilor, la noi statul intra la capitolul weaknesses in structura s.w.o.t.
Concluzii: In conditiile in care acest serviciu nu exista la noi, cel putin la capitolul accesibilitate ca pret pentru persoanele fizice, aceasta afacere s-ar putea dovedi una foarte profitabila, mai ales ca se obtin profituri pasive foarte mari intr-un timp relativ scurt

Un comentariu:

  1. Din ce am observat de-a lungul timpului genul acesta de business-uri depinde foarte mult de awareness-ul pe care il are in randul publicului, lumea fiind inca obisnuita sa-si depoziteze lucrurile in debarale, boxe garaje sau prin vecini. Miscari s-au facut, am vazut campanii de reclama, dar putine, pana acum.

    RăspundețiȘtergere