Idei de afaceri : Aquascaping

Descriere: Aquascapingul presupune amenjarea unui peisaj terestru in mediu subacvatic, in cazul acesta, in interiorul unui acvariu.Desi la prima vedere pare simplu, trebuie mentionat faptul ca tot peisajul subacvatic este astfel conceput incat se sustine si se dezvolta singur,bineinteles totul trebuie astfel construit incat plantelele sa obtina lumina necesara pentru a se produce procesul de fotosinteza, solul trebuie sa fie bogat in nutrienti pentru a le permite dezvoltarea, iar vietuitoarele sa obtina sursa de oxigen si hrana necesara crestere si inmultirii.
Iwagumi: unul dintre cele mai cunoscute stiluri aquascaping este Iwagumi (in jap. = formatiune de roci) aceasta fiind caracterizat in special prin simplitate, liniste si armonie. In acest aranjament fiecare piatra are rolul si denumirea ei. Astfel avem:
Oyaishi – care este considerata piatra de baza ce mai mare, ocupa aproximativ 2/3 din inaltimea acvariului, amplasata de cele mai multe ori intr-o zona centrala a acvariului.
Fukuishi – este a doua piatra ca marime in aranjament, are aceeasi textura si culoare cu Oyaishi, de obicei amplasata in stanga sau dreapta acesteia, ajuta la o o sustinere mai buna a pietrei principale.
Soeishi – mai mica decat Fukuishi, ajuta si ea la sustinerea impreuna cu Oyaishi la fixarea sistemului.
Suteishi – o piatra considerata mai mult de adaos, este cea mai mica piatra din aranjament, insa de cele mai multe ori rolul ei este foarte important solidificand intregul sistem.


   Iata o figura cu dispunerea pietrelor in functie de rolul acestora:

Substrat utilizat: nisip negru fin granulatie 2-3 mm
Plante utilizate: Hemianthus callitrichoides “Cuba” (gazonul acvariului), Eleocharis acicularis,
Pesti utilizati: Cardinal tetra (Paracheirodon axelrodi), Rummy-nose tetra (Hemigrammus rhodostomus).
Iata cateva demonstratii video de realizare live a unui aranjament Iwagumi:



Exista si alte stiluri de aranjamente de complexitate si mai mare, care odata cu obtinerea de noi cunostine pot fi incercate. Iata cateva exemple de alte acvarii plantate:





Resurse necesare: - documentarea
- investia in primele acvarii experimentale
- investitia in achizitia materialelor necesare
- rabdare (in procesul de invatare se pot incerca mici recuperari de investitii prin vanzari de plante crescute in regie proprie, de exemplu Hemianthus callitrichoides “Cuba” (gazonul acvariului) se vinde cu 10-15 lei o portiune de gazon de 5x5 cm)
Avantaje: - o activitate care poate fi desfasurata la domiciliu
- un acvariu plantat porneste de la pretul de 1000 lei
- este o activitate placuta si relaxanta, care poate deveni o mare pasiune
- in Romania numarul pasionatiolor de acvaristica este in crestere
Dezavantaje: - este o afacere care presupune multa documentare si rabdare, nu este o afacere din care se scot bani peste noapte.
Concluzii: Aceasta idee de afacere poate fi in timp una foarte profitabila, investitiile nu sunt foarte mari, insa reusita acestei afaceri const in acumularea de cunostinte, pasiune si rabdare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu