Constructia fantanilor arteziene

Descriere: Fantanile arteziene sunt constructii de interior sau exterior realizate din diverse tipuri de materiale care au scopul de a infrumuseta gradina sau locuinta. Functionarea fantanilor arteziene este realizata printr-un proces de recirculare a apei prin intermediul unei mici pompe de apa, care are rol si de filtrare a apei.
  Odata cunoscut procesul de functionare, modelele si materialele utilizate raman la imginatia dvs. Se poate utiliza ciment, nisip, plastic, ceramica, sticla etc. Trebuie sa se tina cont ca locul de amplasare a pompei sa fie locul unde se acumuleaza apa. Astfel apa recircula prin intreg sistemul fara sa se consume.
   O fantana arteziana de exterior se poate realiza in adancime astfel incat sa se alimenteze dintr-un mic iaz cu fundul izolat cu folie hidroizolanta sau gata cumparat din plastic ca in articolul : preformed ponds. Fantana arteziana de exterior poate fi construita si la suprafata prin construirea unui bazin de colectare a apei din diferite combinatii de ciment, pietre, roci etc.
   Cand vorbim despre fantani arteziana de interior acestea pot fi construite doar la suprafata, prin constructia unui bazin mentionat mai sus, dar si prin multe alte aranjamente de vase ceramice, pietre, depinde in mare masura de imaginatie.


Iata exemplele de constructie a unei fantani arteziene de interior  si exterior: 




Resurse necesare:
  • costuri de achizitie sau de deplasare pentru colectarea materialelor necesare (materia prima poate fi foarte usor obtinuta gratis din natura)
  • disponibilitatea unui mic atelier (o camere nelocuita) pentru desfasurarea activitatii de productie
  • costuri de achizitie a pompelor ( preturile sunt in functie de capacitate si pornesc de la 40-50 lei, se pot incerca experimente si cu filtre submersibile pentru acvarii, care functioneaza exact pe acelasi principiu)
  • este o activitate care necesita un oarecare simt artistic, gasim multe idei de modele fantani arteziene pe net.
  • Promovarea spre vanzare, se poate face si un magazin online, dar se pot gasi foarte usor clienti si pe site-urile cunoscute de anunturi.
Avantaje:
  • investia este foarte mica
  • acest gen de produse sunt foarte cautate pe piata, daca ati vinde la preturi accesibile s-ar vinde rapid
  • materialele necesare se pot colecta gratuit din natura
  • este o afacere care se poate desfasura la domiciliu
Dezavantaje: - in unele modele mai complexe e nevoie de persoane care au un anumit simt artistic


Concluzii: Acest produs, care in magazine il gasim la preturi exagerate, poate fi pentru dvs un hobby placut de week end care sa va aduca mari castiguri financiare.

2 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru ideie.
    Voi incerca ceva dar am emoții,prima fîntînă o fac pentru mine apoi mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aș dori una .puteți sa-m ziceți prețul

    RăspundețiȘtergere