Magazin specializat pe viniluri

     Este cunoscut faptul ca vinilurile au revenit la moda de ceva vreme, multe trupe sau artisti celebri au reinceput sa scoata albumele si pe vinil. Albumele pe vinil sunt mult mai cautate de fani datorita faptului ca sunetul pieselor inregistrate pe discuri are o calitate superioara celor de pe cd sau casete.

      Un alt factor pentru care vinilurile sunt preferate este modul artistic in care acestea sunt prezentate, cele mai multe coperti au o grafica atragatoare care este considerata de multi colectionari o forma de arta. Multi colectionari iubesc pur si simplu ritualul de a scoate vinilul din coperta, un factor nostalgic poate, o forma de a se apropia mai mult de artistul favorit.
      Un magazin specializat pe vanzarea de viniluri se poate dovedi un mare succes, acest magazin poate functiona atat offline intr-o locatie inchiriata, cat si online prin intermediul unui magazin online. Pentru un succes garantat ideal este sa se imbine ambele metode. Daca sunteti incepator in acest domeniu, documentarea trebuie sa inceapa prin invatarea si analiza factorilor de achizitie a vinilurilor, iata cateva sfaturi pentru a cumpara viniluri valoroase:

STAREA in care se afla discul. Inspectia unui vinil se face pe ambele parti prin fixarea in palme a discului si miscarea acestuia in lumina, astfel incat fanta de lumina care traverseaza suprafata vinilului sa scoata la iveala zgarieturile si ciobiturile de pe suprafata acestuia. Orice mica zgarietura poate afecta calitatea sunetului. Este stiut faptul ca un vinil de cea mai inalta calitate este unul sigilat. Bineinteles coperta originala nu trebuie sa fie rupta, patata, scrisa, cazuri in care valoarea unui vinil scade dramatic.
NOTORIETATEA artistului. Un vinil al unui artist celebru de renume, care nici nu mai este in viata, o sa fie mult mai valoros decat albumul pe vinil al unei trupe obscure sau al unui artist putin cunoscut. In multe cazuri un disc al unui artist celebru chiar si zgariat valoareaza mai mult decat cel al unei trupe necunoscute sigilat.
RARITATEA albumului. In istorie mereu au aparut cazuri in care din cauza unor mesaje controversate de pe coperta unui vinil sa se opreasca productia. Astfel exista cateva albume, cum ar fi de exemplu albumul celor de la The Beatles – Yesterday and Today, denumit si "The butcher album" care din cauza mesajului considerat revoltator de pe coperta (pe coperta fiind bebelusi de jucarie dezmembrati), coperta a trebuit schimbata. Astfel in zilele noastra albumul care avea coperta originala valoreaza 25000 dolari. Pentru a intelege valoarea unui vinil din punctul de vedere a raritatii, trebuie sa ne documentam pentru a afla ce trupe de-a lungul istoriei au avut cazuri similare celor de la The Beatles si sa le cumparam cand le recunoastem la achizitii.

Nota: In procesul de colectare, selectare si valorificare a vinilurilor este important de stiut ca utilizarea un pick-up no-name sau o firma de proasta calitate poate conduce la deteriorarea discului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu