MiniGolf


Descriere: Este un sport si o activitate reacreativa care spre deosebire de golf, se realizeaza pe terenuri de dimensiuni reduse, insa si indoor (daca spatiul are dimensiunile necesare).
In Timisoara se organizeaza de multa vreme competitii, unde participa persoana din tara si din Europa. Incepand din 2008 o firma din Constanta se ocupa cu distributia, vanzare si montare de echipamente pentru minigolf. Astfel, in din ce in ce mai multe locuri din tara, au aparut astfel de terenuri.Aici puteti vedea cum se joaca:



     Afacerea pe care o propun este amenjarea unui teren in scopul organizarii minigolfului. Odata cu inceputul  primavarii, lumea o sa fie in cautarea activitatilor recreative. O amplasare buna a afacerii se poate dovedi foarte profitabila.
Resurse necesare: - documentarea in ceea ce priveste: dimensiunile necesare, regulile de practicare, autorizatiile necesare, echipamentele utilizate.
                         - contactarea firmelor distribuitoare de echipamente pentru minigolf si obtinerea de informatii (lista preturi produse, conditii de montaj, preturi de montaj, conditii pe care sa le indeplineasca terenul, amenjarea terenului in scopul de a indeplini conditiile de montaj)
                        - studiul privind ceea mai buna amplasare a terenului de minigolf (studiul interesului  populatiei pentru activitatile recreative din zona in care se doreste amplasarea)
                       - cheltuieli cu inchirierea terenului, daca nu dispuneti de un teren care are o amplasare buna, este recomandat inchirierea unui teren care sa prezinte aceasta caracteristica;
               - cheltuieli legate de achizitia produsului si a echipamentelor
                          - cheltuieli cu montajul si intretinerea terenului
                          - stabilirea sistemelor de taxare si de promovare
Avantaje: - clientii sunt de toate varstele
-  poate fi realizata atat outdoor, cat si indoor (in cazul unui sistem outdoor, acesta poate fi acoperit pe  timp de iarna), atat ziua cat si seara (daca se realizeaza un sistem de iluminare)
-  interesul pentru astfel de activitati este in crestere
-  timp scurt de amortizare a investitiei
Dezavantaje: - desi investitia initiala poate parea mare, cu o promovare buna se poate amortiza intr-un timp foarte scurt
Concluzii: Este o activitate necunoscuta de multi, insa care poate prinde foarte usor la public, iar pentru investitor poate deveni o sursa constanta de venituri foarte ridicate.

2 comentarii:

  1. Interesant ar fi si un teren bine organizat unde sa se poata face curse cu carturi... mi s-ar parea ca ar prinde mai bine la public, investitii relative mici, carturile pot fi realizate si de un inginer priceput. Minigolful nu stiu la cate persoane ar prinde, in schimb carturile ar prinde foarte bine persoanelor tinere... cu tot cu reclame , carturi si amenajare locului nu cred ca s-ar ajunge la un pret mai mare de 15000 -20000 de Euro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, m-am interesat si eu putin despre domeniu, la prima vedere investia pare mult mai mare decat 20.000 de euro, dar la un asemenea proiect sansele sa gasesti sponsori sunt foarte mari, mai ales ca e genul acela de activitate cu potential publicitar foarte mare (insa pt asta trebuie sa ai o zona buna). Sa construiesti asa ceva de la 0, ar insemna, dupa parere mea, in primul rand probleme de autorizare. Nu stiu daca o sa obtii autorizare in oras din cauza zgomotului si constructia unor karturi de un inginer priceput poate ca iti aduce o diminuare de costuri, insa iti cam destabilizeaza siguranta clientilor. Problemele si banii multi sunt in autorizare, constructie pista si amenajare, karturile nu sunt chiar asa scumpe. Insa la partea problemelor financiare, ma gandesc ca ai putea apela la sponsori, iar la intelegere cu ei sa le dai oferte si garantii de spatiu publicitar pe viitor. Cat despre marketing, asa la prima vedere se poate zice ca o sa fie clienti, insa trebuie studiat varsta populatiei din zona si interesul pt o astfel de activitate, mai ales daca apelezi la sponsori, ei vor da banul pentru a obtine publicitate doar daca tu ai public serios. Cele mai realiste si corecte informatii le poti obtine mergand sa discuti cu patronii pistelor existente sau cu persoane implicate in administrarea unei asemenea activitati. Acesta probabil ar fi primul pas.

    RăspundețiȘtergere