Idei de afaceri : Crescatorie de pauni


Descriere: Afacerea aceasta este de mult prezenta la noi in tara, considerandu-se si astazi o afacere foarte profitabila. Crescatorii acestor pasari sustin ca obtin profituri care variaza intre 15000 -30000 de euro anual. Profitul acestei activitati este generat de comercializarea penelor de paun, acestea se vand la preturi de 1-5 euro/bucata in functie de dimensiuni. Un paun isi schimba penajul o data pe an, astfel de la un paun adult se obtin 150-200 de pene, ceea ce conduce in
medie la un profit de 450-600 de euro/paun/an numai din vanzarea penelor. Daca se opteaza pentru vanzarea paunilor, paunii tineri se vand cu 500-800 RON/buc, iar cei mai mari (peste 3 ani) cu 1500-2000 euro/buc.
Resurse necesare: - detinerea unei locatii extravilane
                             - documentarea in ceea ce priveste cresterea paunilor
                             - cheltuieli cu achizitia primilor pauni
                             - amenjarea spatiului in scopul cresterii acestor pasari
                             - costuri de alimentatie
Avantaje: - nu sunt pasari pretentioase
                - sunt foarte rentabile financiar
              - la o cantitate mare de pauni, profiturile sunt foarte ridicate
Dezavantaje: - este necesara detinerea unui spatiu extravilan
                    - dezavantaje privind autorizarea activitatii si respectarii normelor europene pentru astfel de activitati
Concluzii: Oricine detine o proprietate extravilana ar putea incerca o astfel de activitate.

7 comentarii:

  1. Afacerea pare profitabila dar trebuie sa luam in cosiderare unele aspecte:cati pauni ar trebui pt un profit bunicel, cat ar costa sa-i cumperi si cat ar costa intretinerea lor(ma refer la mancare) luand in considerare ca am avea acelei locatii extravilane pentru cresterea lor.Unde gasesti cumparatori de pene?Tu trebuie sa culegi penele (de pe jos cum naparlesc) sau sa le smulgi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, la mancare nu sunt nici pretentiosi, nici costisitori, asemnator cu gainile. Ii poti si inmulti prin punerea oualor la incubat, iar penele se culeg in perioada de naparlire de pe jos. De vandut se pot vinde prin diverse surse la diverse firme de profil vestimentar, fiind folosite la diverse accesorii de imbracaminte, haine, tot felul de ornamente, la martisoare pe perioada lunii martie, sunt unii care vand la anunturi, sunt altii care le vand clientilor din alte tari. Singura mare problema e ca da , e nevoie de o locatie extravilana, nici eu nu detin si din cate stiu eu e si interzis prin lege cresterea la oras si chiar daca ar fi permis nu m-as incumeta sa cresc in balcon. Daca vrei sa te apuci de afacere cauta si tu un prieten sau o ruda care locuieste la tara si asociaza-te sau negociaza cu el sa ii cresti in zona aceea. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt prea mic pentru afaceri , dar pe viitor as fi interesat. La tara am rude, dar cred ca cel mai greu e sa-ti faci o reclama serioasa... eu sunt momentan la liceu -profil economic-, deci o sa am ceva cunostinte din toate ramurile economiei dupa ce termin liceul.Tu ai pus in aplicare vreo idee de afacere de aici de pe site? Tu ce afacere ai?

    RăspundețiȘtergere
  4. Discutiile cu caracter personal le putem avea, in masura in care iti doresti, in privat. Ai id-ul meu la contact.

    RăspundețiȘtergere
  5. cunoaste-ti cumva de unde pot cumpara 30 de oua de paun la vremea asta?

    RăspundețiȘtergere
  6. nu cunosc personal crescatori sau producatori de oua, dar se gasesc daca va uitati la anunturi pe net si oua si pui. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. ma intereseaza in ce perioada a vietii incep sa-si schimbe paunii penele

    RăspundețiȘtergere