Idei de afaceri : Sare de mare cu plante si condimente

Descriere : Acest produs, destinat mediului gastronomic, se poate dovedi foarte folositor persoanelor care doresc o mai mare eficienta la bucatarie la un pret mai mic. Sarea de mare se poate achizitiona de la orice magazine la preturi foarte accesibile, iar combinatiile de plante si condimente cu care va fi amestecata se vor stabili dupa gust. Astfel se pot realiza diferite sortimente cum ar fi : amestecuri de sare si condimente pentru salate, pentru peste, pentru paste, pentru diferite tipuri de carne . Acest tip de sare de mare cu diferite condimente are un pret de vanzare de
aprox . 20 RON/100 g. Se poate opta pentru achizitia cantitatilor mari de sare nemacinata si sa se macine impreuna cu plantele, iar apoi sa se ambaleze in borcane sau cutii de carton. O reteta aproximativa ar fi : sare de mare 62%, legume si ierburi uscate (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean etc.), alge marine, ulei de floarea soarelui, condiment de soia, acid citric, glutamat de sodium. Cantitatile optime si tipurile de sare cu ierburi se vor stabili dupa gust prin experiementarea diferitelor tipuri de amestec in dozaje mici, iar daca amestecul are gustul dorit se va face amestecul in cantitati mai mari, care pe urma vor fi ambulate si vandute. Acest produs poate fi comercializat atat online cat si offline, cu conditia de a se utiliza in compozitia sarii doar plante acceptate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare: - stabilirea compozitiei tipului de sare dorit
- achizitia plantelor si condimentelor necesare
- cheltuieli cu achizitia sarii de  mare
- experimentarea compozitiei pana cand produsul atinge cel mai bun gust posibil.
-  stabilirea numelui, siglei si modului de ambalare dorit
-  cheltuieli cu achizitia recipientelor pentru ambalat
-  cheltuieli cu realizarea etichetelor
-  promovarea produsului
Avantaje: - investitia in ingrediente si procesul de realizare este minima
              - proces  usor de realizat, odata ce a fost stabilt procentajul necesar al fiecarui ingredient
         - produsul ofera avantaje considerabile tuturor celor care gatesc, atat practic cat si financiar
 Dezavantaje: - utilizarea in compozitie a unor plante insufficient testate va poate aduce probleme.
Concluzii : Acest produs, pe langa usurinta cu care este produs si costurile minime de realizare, ofera si avantaje considerabile clientilor, iar o afacere in acest domeniu, avand un spate un marketing eficient, va poate aduce profituri considerabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu