Idei de afaceri : Inchirieri de animale de companie ( Rent-a-pet)

Descriere: Pe piata internationala a aparut de curand un serviciu care permite inchirierea de caini de catre orcine isi doreste un pet, insa pe termen scurt. Un astfel de serviciu a creeat si scandal din partea iubitorilor de animale, desi in acel moment functiona ca un serviciu de inchiriere pentru cainii fara stapan. Pentru un caine fara stapan , alternativa de a face “vacante” lunare in compania unor familii iubitoare, ar fi mult mai convenabil decat statul la adapost in cusca. Serviciul este destinat acelor persoane care nu au timp foarte mult la dispozitie, calatoresc mult sau locuiesc la apartament si nu iti pot permite o relatie de acest gen pe termen lung. De asemenea serviciul poate fi extins, oferind spre inchiriere nu numai caini, ci si pisici, hamsteri, iepuri , papagali sau alte animale mici de companie. In oferta de inchiriere pot fi incluse pentru fiecare animal cusca, mancare, jucarii (in functie de fiecare animal in parte) etc.

Rent-a-pet poate fi inceput sau prin achizitia micilor animale de compania si oferirea lor spre inchiriere/cu posibilitate de vanzare sau prin realizarea unor contracte cu pet-shop-urile sau adaposturile de animale existente. Va fi de asemenea necesar un site , unde vor fi prezentate ofertele de preturi insotite de pozele animalelor si detaliile privind articolele oferite in pret si detalii de baza pentru ingrijirea optima a fiecarui animal.
Resurse necesare: - studierea celei mai eficiente strategii (achizitii, incheierea de contracte cu adaposturi de animale)
                                - site de promovare serviciu
Avantaje: - daca se opteaza pentru intelegerea cu adaposturile , investitia este foarte mica
                 - pentru animalele din adaposturi avantajele sunt foarte mari
                 - un astfel de serviciu poate produce resurse financiare suplimentare adaposturilor de animale si reduce nr de animale de pe strazi.
                 - vine in ajutorul unor persoane care vor sa testeze daca sa achizioneze sau nu un animal de companie.
Dezavantaje: - este important sa se aplice anumite conditii clientilor, pentru a evita orice fel de problema a animalului.
Concluzii: Daca este realizat corect un astfel de serviciu, nu numai ca ajuta la reducerea numarului de animale de pe strazi oferindu-le in schimb conditii de viata superioare, pe langa toate acestea poate fi si o afacere profitabila fara prea mari investitii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu