Idei de afaceri : Seed paper (cadouri de hartie plantabile)

Descriere: Acest produs, relativ nou pe piata, consta intr-un proces de inglobare a semintelor de plante in diverse obiecte de hartie. Rezultatul final fiind un obiect care poate fi plantat, ideal de oferit cadou pentru anumite evenimente. Astfel de obiecte plantabile pot fi cadouri originale pentru diferite evenimente cum ar fi invitatii la:  botezuri, nunti, servicii funerare, sarbatori de craciun , sarbatori pascale, invitatii la zile de nastere si diferite tipuri de petreceri, etc. Aceste cadouri unice, prinzand viata,  pot fi considerate lucruri vii care amintesc de anumite evenimente placute din viata oamenilor, respectiv clientilor dvs.
Printre obiectele ce pot fi realizat prin acest proces putem enumera: invitatii de nunta plantabile, invitatii la petreceri, zile de nastere, servicii funerare, botezuri, de asemenea pot fi realizate diferite figurine de hartie plantabile cum ar fi  de ex: fluturi, inimi , clopotei, nasturi, diverse figurine care reprezinta animale etc.
   Procesul de inglobare a semintelor in hartie se realizeaza astfel:



 In continuare va prezint un portofoliu video al unei firme internationale, care ofera exemple de modele si preturi de vanzare:




Resurse necesare: - exersarea produsului si testarea acestuia ( este important ca produsul sa aiba atasat indicatiile de crestere si modul de plantare  pentru plantele existente in produs)
- promovarea produsului printr-un site, carti de vizita, portofoliu, oferte de pret.
              - stabilirea pretului se va face pentru fiecare produs in parte, tiinand cont de complexitatea si tipul semintelor utilizate
Avantaje: - investitia este foarte mica
-  nu necesita cunostinte sau talent in domeniu
- utilizare foarte larga (poate fi un simplu cadou la o zi de nastere sau un cadou oferit participantilor la o petrecere office, nunta, botez)
-  este in totalitate un produs reciclabil si natural
- poate fi foarte usor comercializat online, forma si consistenta permit livrarea prin curier
-  e o activitate care poate fi foarte usor desfasurata in propriul domiciliu cu costuri minime
- mari posibilitati de extindere pe aceasta nisa (vizibile in filmuletul care prezinta portofoliul firmei internationale)
Dezavantaje: - pot aparea doar in cazul unei realizari superficiale , fara testare, a produsului.
Concluzii: Seed paper (hartia plantabila) este un produs interesant si relativ nou pe piata noastra, care necesita investitii foarte reduse si care poate fi realizat la domiciliu cu minimum de cunostinte. Succesul unei asemenea activitati depinde de calitatea produselor oferite, implicarea in cautarea de noi clineti si promovarea produsului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu