Idei de afaceri : Constructia serelor hobby

Descriere: Serele hobby (mini-sere sau greenhouse) sunt constructii outdoor cu dimensiuni care incep de la 3 mp si ajung pana la 15 mp. Aceste mici constructii contribuie la imbunatatirea aspectului unei gradini si , pe langa caracterul decorativ deosebit, pot fi utilizate pentru cresterea intensiva a legumelor sau a plantelor decorative. Constructia unei sere hobby se face pe o fundatie tip placa de beton, iar materialele cele mai utilizate sunt aluminiul (pentru cadrele de rezistenta) si sticla sau policarbonatul pentru partile vitrate. Exista multe discutii privind avantajele si dezavantajele utilizarii sticlei sau a policarbonatului, ambele avand caracteristici diferite.
De exemplu sticla ofera o transparenta, policarbonatul in schimb ofera o  mai buna izolare datorita pernelor de aer. Pe perioade insorite puternic sticla trebuie acoperita cu o plasa speciala (de umbrire), pe cand policarbonatul ofera exact lumina si umbra necesara. Atat in cazul sticlei , cat si in cel al policarbonatului montajul de cadrele de aluminiu se face utilizand silicon. Este foarte important ca aceste sere sa fie dotate pe langa usa cu ferestre care sa permita aerisirea optima. Ca dimensiuni, serele hobby au inaltimea aproximativa de 2 m si o panta a acoperisului de 30 de grade. Pe langa sere, se pot comercializa diferite accesorii cum ar fi : suporturi spiralate pentru cresterea plantelor, incalzitoare de diferite capacitati, termometre, sisteme automate de irigare, diferite tipuri de etajere, rafturi etc. Un  pret aproximativ pentru o sera de 6 mp aluminiu+policarbonat porneste de la 1500 RON.
       Un exemplu de constructie si cateva modele:









Resurse necesare: - studierea serelor existente
                             - realizarea schitelor/planurilor si calculul necesar de materiale
                             - cheltuieli cu achizitia materialelor necesare
                             - studiul a celor mai eficiente, atat ca rezistena cat si economic, a celor mai bune metode de imbinare a cadrelor
                           - site de prezentare, promovare si preluare comenzi
                       - promovarea produsului offline : carti de vizita, flyere, plasare oferte de preturi, deplasari si discutii la  magazine de profil.
                             
Avantaje: - este un produs de gradina de un efect deosebit
- usor de montat, daca se lucreaza dupa o schita bine facuta
                -
Dezavantaje: - munca/montajul/debitarea/imbinarea materialelor in scopul constructiei se poate face numai in aer liber, va fi nevoie de un punct de lucru.
          - lipsa de cunostinte/experienta in domeniul tehnic face aproape imposibil de realizat produsul fara angajarea/colaborarea cu un specialist.
Concluzii: Aceste sere hobby (mini sere) pot oferi clientilor dvs. un aspect mult mai stilat al spatiului verde din jurul casei, dar si o modalitate de crestere a unor legume proaspete naturale pentru agricultorii amatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu