Idei de afaceri: Inchirieri de corturi pentru evenimente

Descriere: Aceste corturi sunt constructii demontabile/portabile de diferite dimensiuni utilizate pentru o gama larga de evenimente. Principalele evenimente care se organizeaza in astfel de corturi sunt : nunti, botezuri, targuri, expozitii, festivitati, petreceri corporate, lansari de produse, showroom-uri, targuri auto, targuri de carte, evenimente gastronomice, teambuilding-uri, etc.
                 Materialele din care se realizeaza aceste corturi sunt aluminiu sau metal pentru cadre si poliplan sau material impermeabil pentru invelis. Dimensiunile la care se gasesc aceste  corturi sunt : 3 m x 3 m, 5 x 5, 6 x 18, 10 x 30, 12 x 30 , 15 x 20, 20 x 45, 20 x 55 , 20 x 100 , cu inaltimi variabile pentru fiecare model. Preturile de inchiriere ale acestor corturi incep de la 10-15 RON/mp/zi si merg pana la 20-25 RON/mp/zi in functie de complexitatea acestuia.
                  In pretul inchirierii va fi inclus si montajul la locul specificat de client, se va avea grija la obtinerea autorizatiei de perforare a suprafetei terenului in care va fi ancorat cortul, daca clientul nu este si proprietarul terenului de amplasament.
                  Investitia in achizitia de corturi de  mari dimensiuni este foarte ridicata, de aceea daca nu aveti alocata o suma consistenta , este indicat pentru inceput sa incepeti achizitia de corturi de mici dimensiuni. Profiturile reinvestite vor conduce la extinderea afacerii respectiv achizitia de corturi de capacitate mai mare sau/si oferirea de servicii in cadrul evenimentelor organizate la cort, cum ar fi : podea, mocheta, sisteme de incalzire/racire cort, mobilier, tacamuri pentru evenimente, etc.
    Pentru cei care detin cunostinte in domeniul proiectarii/constructiilor se poate si incerca constructia acestor corturi.
                  Aici cateva exemple de constructie si montaj:







Resurse necesare: - costuri cu achizitia primelor corturi sau costuri cu achizitia materialelor necesare pentru confectionarea corturilor
- daca se opteaza pentru constructie, o foarte buna documentare
- realizarea unui site de prezentare, a unei oferte de preturi/catalog de produse
-  promovarea serviciului

Avantaje: - pret mare de inchiriere, investitia se amortizeaza repede
                - fiind un serviciu de inchiriere, se obtin venituri pasive
                - produsul este usor de stocat, demontat neocupand mult spatiu
                - gama larga de evenimente ce pot fi organizate in acest fel
Dezavantaje: - daca se opteaza pentru constructia corturilor, sunt necesare cunostinte si abilitati tehnice.
Concluzii: Este o afacere profitabila in care se poate investi treptat si care bine promovata poate aduce venituri pasive importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu