Idei de afaceri : Obiecte mici crosetate

Descriere: Obiectele crosetate sunt produse realizate manual utilizand croseta si ata de diferite tipuri si culori. O astfel de afacere poate fi foarte usor realizata la domiciliu cu investie foarte mica. Este de aseamenea important ca obiectele realizate sa fie de dimensiuni mici, deoarece pentru articolele mari se ajunge la preturi de vanzare nerentabile in raport cu costurile materialelor (atei).

                  Produsele crosetate mici ce pot fi realizate sunt : jucarii de mici dimensiuni, brose, inele, bratari, figurine crosetate, brelocuri, huse pt telefon, huse pt cani sau doze, diferite articole personalizate, etc.
                In cadrul activitatii se pot confectiona si obiecte crosetate tematice cu ocazia unor sarbatori, spre exemplu de Craciun (mini Mos Craciun, globuri, mini brazi crosetati, etc.), de Paste (iepuri , oua crosetate, etc.), Valentines si luna martie (inimoare, martisoare, flori crosetate, cadouri crosetate etc).
                 Procesul de confectionare se poate desfasura la domiciliu, iar comercializarea se poate face online prin intermediul unui blog/site/magazin online sau offline in sistem tip stand sau la magazine care fac parte din aceasta nisa.
           Pentru experti in arta crosetatului se pot realiza figurine inedite de foarte mici dimensiuni:






In continuare cateva exemple :







Resurse necesare: - cunostinte si abilitati in procesul de crosetare
- costuri de achizitie a materialelor si uneltelor necesare
-   multa rabdare
- realizarea unui site/blog gratuit/magazine online gratuit pentru prezentarea si vanzarea produselor confectionate
- promovarea produselor (online prin promovarea site-ului – offline prin oferte de pret si catalog de produse)
Avantaje: - investitie foarte mica
                - activitatea poate fi desfasurata la domiciliu
               - poate fi o activitate gen hobby care sa aduca venituri suplimentare consistente
                - concurenta redusa
                - daca se opteaza pentru comercializare online, comenzile se pot onora foarte usor prin societati de curierat sau Posta Romana (pt curajosi).
                - se pot realiza o multitudine de produse pentru diferite categorii de varsta (de la jucarii pana la huse de telefon si cercei)
Dezavantaje: - necesita cunostinte in domeniu sau disponibilitatea de a invata procesul
Concluzii: Odata ce s-a deprins o anumita dexteritate, acest hobby poate deveni o afacere profitabila care sa va aduca venituri importante, cu putin efort in timpul liber si cu investitii financiare aproape nule.

3 comentarii:

  1. Obiectele handmade au inceput sa aiba cautare din ce in ce mai mare si la noi. Peste hotare segmentul este si mai dezvoltat. Avand in vedere ca pot fi evaluate online foarte usor prin intermediul pozelor nu prezinta problema riscului de a primi altceva decat s-a comandat. Pentru cei care se hotarasc sa incerce aceasta idee de afacere va recomand uCoz.ro pentru crearea unui site gratuit. Este adresat atat persoanelor fara cunostinte de programare cat si celor avansati in acest domeniu, deci cred ca veti gasi prin aceasta platforma solutia potrivita indiferent de categoria in care va aflati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VREAU SA CUMPAR JUCARII MICI CROSETATE
      raducanucarmen@yahoo.com

      Ștergere
    2. Buna seara, daca imi trimiteti poze cu ceea ce ati dori, as putea sa va tricotez modelul si marimea pe care le doriti. Cu stima.

      Ștergere