Idei de afaceri : Quilling

Descriere: Quilling-ul este un procedeu artistic prin care se utilizeaza fasii de hartie rulate si lipite cu scopul de a realize obiecte ornamentale 3d. Produsul final, de un aspect deosebit, poate fi vandut tuturor amatorilor de frumos , dar si tematic cu ocazia multiplelor sarbatori. Uneltele si materialele necesare procesului sunt : acul de quilling, fasii de hartie sau foi de hartie, cutter, lipici si alte obiecte care sunt necesare pentru proiecte mai complexe.
Acul de quilling poate fi comandat de la magazine online si se gaseste de obicei sub forma de “seturi de quilling” care contin si alte materiale necesare si tutoriale foto. Nu e neaparat sa fie achizionat un ac special pentru qulling (in cazul in care acesta nu se gaseste sau se gaseste greu), multi amatori de quilling gasind multe solutii prin care pot inlocui acest ac, de la simple ace mari sau chiar scobitori.
                 Aici cateva modele, exemple de realizare:





Resurse necesare: - achizitia foilor de hartie sau a fasiilor de hartie
                             - achizitia uneltelor necesare : ac, lipici, cutter, rigle, etc.
                             - realizarea unui site/blog/ magazine online destinat promovarii si vanzarii produselor realizate
Avantaje: - investitie foarte mica
                - activitatea se poate desfasura la domiciliu
                - vanzarile pot fi facute printr-un site/blog/magazine online gratuity
                - unele piese de complexitate mare pot ajunge la preturi ridicate
Dezavantaje: - este o activitate care necesita rabdare, migala si atentie la detalii
Concluzii: Quillingul incepe sa fie tot mai cunoscut si la noi in tara, iar tiinand cont ca la o investitie aproape nula se pot face niste produse valoroase, aceasta activitate poate deveni o sursa de venituri suplimentare.

5 comentarii:

  1. Buna ziua,apreciez f mult efortul dvs de a pune la dispozitia oricui aceste minunate idei de afaceri,e frumos,elegant si intradevar se gasesc resurse peste tot in interiorul casei cat si in exterior.Ma pasioneaza aceste indeletniciri si sigur voi pune in aplicare aceasta idee. Mult succes tuturor celor care doresc sa faca asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee, Fci si reclama la site-urile sau blogurile de specialitate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.Apreciez foarte mult ideile postate,asa ca m-am decis sa incerc si eu.Avand in vedere ca am doar 12 ani,urati-mi mult noroc:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu cat e mai repede, cu atat e mai bine. Succes!:)

    RăspundețiȘtergere