Idei de afaceri : Garnituri

Descriere: Garniturile sunt elemente de izolare utilizate pentru o gama larga de instalatii sau mecanisme. Ca afacere, garniturile, sunt acel produs ideal foarte utilizat si consumabil, care trebuie mereu inlocuit. O afacere in acest domeniu se poate dovedi foarte profitabila, mai ales ca productia de garnituri este destul de scazuta la noi in tara, majoritatea fiind importate.
   Garniturile pot fi obtinute prin 2 metode: injectare sau stantare. Injectarea presupune un utilaj prin intermediul caruia se injecteaza in matrita materialul topit. Stantarea pe de alta parte, este mult mai convenabila financiar, aceasta poate fi realizata cu utilaje manuale de stantat sau utilaje electrice. Utilajul manual presupune un sistem mecanic de decupare la capat direct pe material cu diametrul dorit. Acest procedeu este destul de primitiv, iar la cantitati mari se poate dovedi neproductiv. Cea mai buna metoda ar fi un utilaj/masina de stantat garnituri electrica, aceasta acorda utilizatorului posibilitatea de a selecta pe un pupitru digital diametrele dorite, iar productivitatea este mult mai mare.
                Aici puteti vedea un exemplu de masina electrica de stantare garnituri pe benzi de clingherit:



Resurse necesare: - costuri de achizitie utilaj
                - spatiu de productie/punct de lucru
               - vanzarea (momentan pe piata exista o multitudine de agenti de vanzari in domeniul constructiilor care se pot contacta pentru oferirea de oferte sau chiar personal la reprezentantele magazinelor mari de constructii)
Avantaje: - este un produs util si mereu cautat
-         fiind consumabil, cererea este constanta
-         odata achizionat utilajul, investitia in materialele necesare este mica
-         utilajul/masina este usor de operat, munca este mai mult la numarare si ambalare.
Dezavantaje: - in functie de negociere, pretul unui asemenea utilaj la comanda poate fi destul de mare, insa investitia poate fi recuperata rapid.
Concluzii: Un asemenea produs, usor de realizat, foarte util si consumabil se poate dovedi o investitie foarte buna.

3 comentarii: