Idei de afaceri : Before/After-school

Descriere: Pe piata romaneasca a fost mereu o oferta redusa fata de cerere pentru acest domeniu. Parintii sunt tot mai ocupati, iar copiii au tot mai putine variante educative de petrecere a timpului liber. Astfel, un after-school ar veni in ajutorul multor parinti care au tot mai putin timp la dispozitie sa se ocupe de cei mici, iar la venirea de la serviciu sa ia copilul cu temele facute, mancat si cu lucruri noi invatate. Astfel de after-school-uri prind tot mai mult teren pe piata romaneasca, pentru ca in primul rand parintele este avantajat, iar copilul castiga un plus de educatie si calitatea petrecerii timpului liber.
                   De asemenea afacerea se poate desfasura atat in prima parte a zilei (befor-school) , cat si in a doua parte , dupa-masa (after-school). Printre activitatile ce pot oferite clientilor putem  enumera : cursuri de limbi straine, ajutor la realizarea temelor, activitati artistice (pictura, lucru manual, modelare, quilling, etc.), jocuri intre copii, atelier de creatie, activitati muzicale, etc. Preturile aproximative sunt intre 500 -700 /copil/luna.
                   Masa care va fi asigurata copiilor se poate gati in bucataria proprie (lucru care necesita angajarea unui bucatar) sau (varianta care o prefera multi) incheierea de contracte cu firme de catering care sa asigure prepararea si livrarea mancarii la ora stabilita.
                    Serviciul mai poate oferi si transport, la fel prin incheierea de contracte cu o firma de transport, care sa preia/duca copiii de la/la scoala. Multe after-school-uri, pe langa programul normal, ofera contr-cost organizare de petreceri pentru copiii inscrisi. Acestea pot fi : de sarbatorile de iarna, de zilele nasterii, sarbatori de bal mascat, diferite sarbatori si petreceri tematice.
                    Pentru infiintarea unui before/after-school multa lume prefera infiintarea printr-un ONG, costurile fiind mai mici decat pt. un SRL, iar atragerea de fonduri europene este mai usoara. Indiferent de forma aleasa, tiinand cont de preturile practicate pe piata, amortizarea investititei se face in primul an.
Resurse necesare: - realizarea unui plan de afaceri f. bine documentat
               - locuinta la sol , curte , teren de joaca
            - locuinta la sol dotata cu : bucatarie, sala de mese, grupuri sanitare, sala principala)
                 - angjarea part-time de personal calificat
                 - alegerea unui nume/sigla sugestiv
                  - site de prezentare a ofertei de preturi si a activitatilor
                - incheiera de contracte cu firma de catering/transport
Avantaje: - investitia se amortizeaza rapid
  - serviciul aduce un mare ajutor parintilor, cei mici in loc sa petreaca timpul in fata calculatorului, socializeaza, fac temele si castiga noi prietenii, abilitati si informatii.
- cerere in crestere pe piata
- se obtin profituri importante
Dezavantaje: - investitia initiala e intre 10.000-15.000 euro, suma poate scadea in functie de resursele de care dispuneti.
Concluzii: Acest serviciu este preferat de multi parinti datorita faptului ca ofera copiilor un plus de educatie si socializare, dar si ca timpul nu le permite intr-o anumita perioada din zi sa stea cu copilul. Pentru aceasta afacere, tiinand cont ca investitia este destul de mare, se poate incerca aplicarea pentru fonduri europene.

Un comentariu:

  1. Verificati suma investitiei initiale. Cred ca lipseste cate un zero. Cu stima va multumesc pentru informatiile la obiect si documentate.

    RăspundețiȘtergere