Idei de afaceri : Serviciu inovator de pierderi-gasiri

Descriere: Acest serviciu inovator de pierderi gasiri s-a dovedit in urma unei statistici ca fiind unul dintre cele mai eficiente, avand o sansa de recuperare a produsului pierdut de peste 75%. Serviciul consta in realizarea unui website performant si a unor stickere / etichete autocolante care vor fi vandute clientilor. Clientii vor aplica aceste stickere pe produsele care doresc sa le protejeze/recupereze in cazul unei pierderi. O astfel de eticheta contine mare scris pe ea “se ofera recompensa” , adresa site-ului, numarul de telefon al firmei  dvs,  id-ul numeric al proprietarului.
           Astfel daca un anumit obiect este pierdut intr-o locatie publica cum ar fi : aeroport, localuri, teatru, cinema, scoala, universitate etc, persoana care gaseste intra pe site-ul scris si introduce id-ul de pe sticker. Acesta introducere ofera site-ului informatia ca produsul cu id-ul respectiv a fost recuperat, proprietarul primeste aproape instantaneu un telefon/sms/e-mail, iar persoana care l-a gasit va primi o recompensa de valoare standard. Acesta recompensa poate fi de 2-3 ori valoarea stickerului. 
     Un astfel de serviciu, ofera contra-cost doritorilor aceste etichete, iar pretul stickerelor pentru un serviciu similar international sunt de 5-8 euro. Clientii pot cumpara oricate stickere si pot proteja prin intermediul acestui serviciu un numar nelimitat de bunuri. Printre bunurile ce pot fi protejate prin acest serviciu putem enumera: telefoane mobile, laptop-uri, tablete, camere video, aparate foto, serviete, obiecte de calatorie : dosar acte, pasaport, valiza de calatorie, etc.
        Serviciile internationale de acest fel permit clientilor prin intermediul site-ului sa isi realizeze conturi de administrare ale produselor protejate, sa adauge informatii suplimentare, sa raporteze pierderea sau sa mareasca recompensa oferita standard de firma (plusul va fi platit de proprietar).
        Pentru cine doreste mai multa documentare va pun aici un site international care aplica cu success acest serviciu, unde puteti citi mai multe. Si un exemplu de sticker:
Resurse necesare: - realizarea unui site performant
       - comandarea la o firma de profil a etichetelor autocolante/stickerelor
      - promovarea initiala a serviciului, odata  pornit serviciul se promoveaza singur prin stickerele aplicate pe produse.
        - realizarea unei strategii efciente de preluare/livrare a produselor recuperate
Avantaje: - serviciu inovator, inexistent in Romania
                - serviciu de utilitate foarte ridicata
                - investitia initiala  mica
                - promovarea se realizeaza rapid tocmai prin intermediul clientilor
                - se pot obtine profituri foarte importante
Dezavantaje: - o monitorizare atenta a bazelor de date, pot aparea cazuri de clienti inventivi care “sa isi piarda” produsele protejate intentionat.
Concluzii: Un astfel de serviciu de pierderi gasiri este foarte util, multe obiecte nu se mai recupereaza niciodata, iar modalitatea exista pe piata din pacate este doar plasarea de anunturi online/offline. In Romania nu exista un asemenea serviciu, iar prin caracterul lui inovator si convenabil din toate punctele de vedere atat pentru investitor, cat si pentru clienti, serviciul se poate dovedi un mare succes pe piata.

8 comentarii:

  1. Imi place ideea....sar putea sa prinda, probabil nu in Romania...aveti exemple de astfel de siteuri ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrie pe eticheta din poza, stuffbak.com

    RăspundețiȘtergere
  3. In Romania o eticheta cu "se ofera recompensa" ar transforma obeictul in tinta hotilor, transformand serviciul in furturi-gasiri. Oricum, ideea e interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am gandit si eu la abordarea romaneasca, dar serviciul dupa cum l-am vazut eu s-ar referi la pierderile in institutii. Evident ca pe strada, la noi, cine va gasi, sansele sa fie recuperat obiectul sunt minime spre nule.
    La treaba cu furturi-gasiri, nu cred ca vreun hot ar fura un laptop sau un telefon si sa faca bani din el cerand recomensa de sub 5% din valoarea lui. Ar trebui sa fie un hot destul de retardat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea este foarte interesanta, dar ma indoiesc ca ar merge la noi din simplul motiv ca nu prea avem cultura "prevenirii". Adica sa dam bani ca sa punem stickere pe nu stiu cate produse in eventualitatea in care este furat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, chiar nu cred ca ar da cineva bani sa puna stickere pe un produs in eventualitatea ca le va fi furat, de aceea si ideea se refera la pierderi, nu la furturi si chiar scrie acolo sus "serviciu de PIERDERI - gasiri," nu FURTURI - gasiri :D Ma gandesc totusi cand pierzi cheile de la masina, ce frumos ar fi in loc sa pui anunturi pe stalpi si pe tot felul de siteuri, sa stai linistit si sa astepti ca produsul sa-ti fie recuperat.

    RăspundețiȘtergere