Idei de afaceri : Picturi murale

Descriere: Arta murala sau pictura murala este o activitate care consta in decorarea prin pictura la suprafata peretilor. Aceste  picturi murale pot fi realizate atat pe partea interioara cat si pe partea exterioara a peretelui, de asemenea clientul poate sa isi aleaga dintr-un portofoliu pus la dispozitie sau sa comande special o pictura tematica. Arta murala este destinata multor tipuri de locatii si clienti de ex: cluburi, baruri, gradinite, scoli, amenajarea camerelor pt copii, cabinete medicale pentru copii, etc. Ca pret, picturile murale se taxeaza aproximativ cu 50-100 RON/mp modele simple si 150-200 RON/mp pentru modele mai complexe.
               Sunt 2 metode de realizare a picturilor murale :
-picturi libere: necesita talent sau angajarea/contractarea persoane/artisti/studenti talentati la pictura si desen.
-picturi prin sabloane : presupune o baza de date de modele imprimate si realizarea sabloanelor prin copierea/taierea acestora pe folie. Apoi aceste sabloane se fixeaza la colturi pe perete, se picteaza spatiile goale si se dezlipesc. Aici un exemplu de realizare sabloane si unul de realizarea picturii cu ajutorul sablonului:







Resurse necesare: - documentarea in ceea ce priveste procesul
                      - achizitia uneltelor si culorilor necesare
                      - realizarea unui portofoliu de sabloane
                   - constructia unui site de prezentare/preluare comenzi
Avantaje: - investitie foarte mica
                - in cazul metodei prin sabloane procesul este simplu
                - gama larga de clienti
    
Dezavantaje: - desi procesul de aplicare este simplu, este necesara curatarea si pregatirea peretului inainte de aplicare, o documentare deficitara in acest domeniu poate  conduce la picturi nerezistente si la clienti nemultumiti.
Concluzii: Picturile murale devin tot mai cautate, fie ca se doreste crearea unei atmosfere deosebite intr-un club , fie pentru pictarea camerei celui mic cu personajele preferate din desene animate. O astfel de activitate se poate dovedi foarte profitabila in timp, cu investitii relativ reduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu