Idei de afaceri : Soti de inchiriat (rent-a-husband)

Descriere: Acest serviciu este adresat tuturor femeilor singure care au nevoie in gospodarie de mici reparatii. Primul serviciu de acest gen a fost lansat in 1996 in America de catre Kaile Warren si se numeste Rent-a-husband. Serviciul presupune ca agentia sa puna la dispozitie femeilor, barbati priceputi la reparatii casnice. Recent, in Serbia, a aparut un serviciu asemanator celui din America, doar ca aduce in plus, pe langa reparatiile casnice,  o gama mai larga de servicii, cum ar fi : insotitor la petreceri, insotitor la cumparaturi, companie la petrecerile de sarbatori, etc.

                 O orientare buna a unei asemenea agentii ar fi bine pentru inceput sa se faca numai pe reparatii casnice.
                 Afacerea ar putea incepe prin selectarea de oameni priceputi la reparatii (nu neaparat specialisti) si angajarea acestora pe baza de comision. Comenzile se pot face la agentie, iar agentia sa trimita barbatul potrivit pentru problema existenta. Plata se face la ora, iar pentru o ora de inchiriere a unui barbat in cazul agentiei americane tariful este de 25 dolari/ora. In Romania tariful va fi mult mai mic, iar acesta se va decide in functie de gravitatea problemei ce trebuie rezolvata (spre exemplu daca este o problema de instalatii si trebuie inlocuite garnituri, “sotului de inchiriat” i se va plati tariful normal al orei plus consumul de materiale.)
                
Resurse necesare: - disponibilitatea unui spatiu/birou
-         selectarea unor persoane pricepute la reparatii casnice
-         realizarea unui site de prezentare a serviciilor oferite, prin intermediul caruia sa se poata face si comenzile.
Avantaje: - daca serviciul se mentine la tarife convenabile, pentru multe femei  apelarea la aceasta agentie le va costa mai putin , decat chemarea unei firme specializate/a unui specialist.
                - investitia initiala este foarte redusa, toti “sotii” isi primesc comisionul din munca prestata.
                - serviciul nu exista la noi in tara
Dezavantaje: - nu exista date care sa ateste ca femeile vor apela la un asemenea serviciu
Concluzii: Pentru americanul Kaile Warren aceasta idee s-a dovedit una castigatoare, in Romania aceasta idee ar putea fi testata, mai ales ca nu necesita investitii mari.

5 comentarii:

  1. Ideea asta de afacere chiar este ok. Dar cate femei ar apela la asemenea "soti"? Probabil ca tot atatea cate cheama un instalator sau roaga baiatul cu butelia sa o si monteze. Problema este ca husband-ul mai face si altfel de munci si este posibil ca sotul-de-inchiriat sa fie chemat si pentru alte servicii.
    Oricum blogul tau este super iar ideile de afaceri prezentate de tine sunt nemaipomenite.
    Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mergeam pe ideea ca mai apar tot felul de urgente sau probleme casnice si daca sotul sau vecinii sunt in intervalul in care apare urgenta plecati, poate ca uneori ar fi mai convenabil ca pret pt femeie sa apeleze la un serviciu de acest gen. Pana nu o testeaza cineva nu putem stii cum va merge, s-ar putea asa face un fel de strategie sa se mearga pe orase unde exista rata mare de divorturi, unde sansele ar fi mai mari sa prinda.
    Oricum se poate testa cu investitie minima...
    Ms pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  3. si alte servicii speciale pentru instalatia femeii?

    RăspundețiȘtergere