Idei de afaceri : Avioane radiocomandate

Descriere: Aeromodelismul este o activitate hobby care consta in totalitatea activitatilor de asamblare, confectionare si pilotarea avioanelor de la sol prin intermediul radiocomenzilor. Aeromodelismul se bucura si la noi de succes, iar pentru incepatorii/curiosii care il incearca devine in scurt timp dependenta, dupa cum relateaza acestia. In timp ce acest hobby castiga tot mai mult teren in randul oamenilor, pe piata au aparut cateva magazine online care importa modele gata asamblate, kituri de asamblare si accesoriile necesare (radiocomenzi, cabluri, motoare, diferite piese de schimb, etc.)


                 Exista mai multe tipuri de machete de avioane la diferite dimensiuni si cu diferite caracteristici pentru pasionatii acestui sport/hobby. De exemplu exista machete care sunt de mici dimensiuni intre 300x400mm si 600x800mm sau planoare care sunt de dimensiuni mari intre de la 1000x1400mm si 1400 x1800mm sau chiar mai mari. Toate modele pot fi utilizate static sau radiocomandate. Radiocomanda permite controlul de la sol a activitatii avioanelor in aer. La fel ca modelele de avioane, si radiocomenzile sunt de mai multe tipuri, o radiocomanda care are mai multe canale permite si mai multe miscari ale avionului. De asemenea, o radiocomanda performanta permite posibilitatea de a folosi aceeasi radiocomanda pentru mai multe modele.
                  Un avion de dimensiuni reduse (300x400 mm) incepe de la pretul de vanzare de 400 RON si ajunge (pentru modele mai complexe si de dimensiuni mai mari) pana la 1000 -1500 RON. O radiocomanda pana in 3 canale incepe de la pretul 300-400 RON si merge pana la 1000 RON pentru radiocomezi foarte performante peste 4 canale. E un hobby destul de scump, insa practicantii acestuia spun ca isi merita banii.
                 Afacerea cu aeromodele poate fi realizata atat prin importul acestora, cat si prin confectionarea de machete. Vanzarile se pot face atat sub forma de kituri , cat si sub forma de produs gata asamblat. Radiocomenzile si alte accesorii suplimentare se vand separat.
                Aici puteti viziona cel mai bun exemplu video de constructie si multe sfaturi partea 1/8 :



Resurse necesare: - decizia daca se va opta pentru import sau constructie
                  - o foarte buna documentare in ceea ce priveste modelele existente, functionalitate.
             - costuri cu materialele si piesele electrice necesare, daca se opteaza pentru constructie.
                  - realizarea unui magazine online
                  - spatiu de depozitare
Avantaje: - este un hooby in crestere
                - se obtin profitur mari/buc/produs
                - vanzarea/livrarea se face usor prin intermediul unui magazin online/curierat
                - daca magazinul online contine si alte accesorii, clienti vor reveni pt. upgrade-uri si piese de schimb in cazul unor defectiuni
                - investitia poate fi facuta treptat
                - afacerea poate fi demarata cu usurinta la domiciliu

Dezavantaje: - daca se opteaza pentru constructie, procesul de constructie necesita cunostinta de electronica.
Concluzii:Un astfel de hobby in crestere se poate dovedi o oportunitate de afaceri foarte buna fie ca se alege comert sau productie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu