Idei de afaceri : Organizare de jocuri de societate


Descriere: Pentru multe persoane jocurile de societate reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber alaturi de prieteni. La noi in tara sunt foarte putine localuri care organizeaza si ofera clientilor acest tip de activitati, care sunt in primul rand un foarte bun mod de socializare. O afacere de organizare jocuri de societate s-ar putea dovedi foarte profitabila si ar putea manifesta un mare interes in randul persoanelor de orice varsta.

                 O strategie de realizare a acestei afaceri ar putea fi colectarea unei taxe de participare si oferirea de premii castigatorilor, de asemenea pentru ca sa exista un grad mai mare de inters se pot organiza jocuri diferite in fiecare seara. Aceste jocuri pot fi : jocuri  de carti (poker, bridge) , jocuri cu piese (sah, table, remi), board games (monopoly, risk, etc) si multe altele.
                 Un avantaj mare al acestei afaceri, este ca nu trebuie sa dispuneti de un spatiu/sala cu pozitionare centrala, acest lucru face destul de accesibila financiar inchirierea. Un lucru foarte important este dotarea cu mobilierul necesar, constand in numarul necesar de mese si scaune , care sa poate fi rearanjate zilnic de organizatorii pentru tipul de joc de societate ce va avea loc in seara respectiva, acest mobiler poate fi gasit la magazinele second hand de mobilier sau daca se urmareste piata de anunturi se poate chiar prinde o lichidare. Premiile pot fi calculate ca un procent din taxele de participare, iar profiturile pot veni din taxe sau pentru cine doreste se poate incerca si servirea/vanzarea de bauturi racoritoare nonalcoolice. De asemenea sala poate fi separata in spatiu pentru fumatori si nefumatori. O abordare mai simpla, ar fi ca “localul” sa para mai mult un loc de intalnire intre prieteni, decat un bar. Ar fi si stupid sa treceti prin niste procese foarte dificile de autorizare si functionare pentru a obtine profituri constand din adaosul unei beri pe care sta clientul 3 ore. In schimb organizatorii pot pune la dispozitie sucuri, ceaiuri pe care sa le serveasca clientilor pentru o suma modica.
Resurse necesare: - foarte buna documentare despre ce se joaca si ce e  la moda
- achizitia jocurilor in functie de rezultatele documentarii
-  achizitia mobilierului necesar (Acesta  nu trebuie sa fie neaparat din acelasi model, mai nou multe baruri din considerente financiare aplica modelul mobilierului diferit, care spun ei este o arta)
- un site de promovare / inscriere / anuntare premii/ anuntare castigatori
- promovare clasica prin flyere, afise, pliante, anunturi
Avantaje: - exista tot mai multi doritori pentru astfel de activitati, insa nu se gasesc locuri
-  profituri obtinute cu eforturi minime, chiar intr-un mod interactiv
- se incaseaza in fiecare seara, intr-o saptamana se poate depasi valoarea chiriei
Dezavantaje: - aceasta afacere nu prezinta dezavantaje, insa promovarea trebuie sa fie foarte eficienta.
Concluzii: O afacere cu organizare de jocuri de societate se poate dovedi una foarte profitabila inca din primele seri.

5 comentarii:

  1. Chiar este o idee relativ usor de realizat.

    RăspundețiȘtergere
  2. O afacere locala dar o idee foarte interesanta. Cred ca ar merge promovarea in locatii asociate ideii de timp liber: restaurante, sali de bowling, terase etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Odata rezolvata problema spatiului, totul ar trebui sa decurga foarte rapid. Mutlumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,super blog, ar fi extraordinar daca ptr fiecare idee ai putea oferii mai multe informatii,ca de ex furnizori de materie prima si altele,o alta idee interesanta este vorba despre :iarba elefantului: in 2012 sa facut prima cultura in Romania ca si test si acum sa dezvoltat prin oltenia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, multi citesc cu dificultate si cat e scris acum, cu listele de furnizori e mai greu, ca nu pot verifica la fiecare idee care furnizori sunt de calitate si care nu si risc sa fac publicitate pozitiva unora care nu merita. Despre iarba elefantului recunosc ca doar acum am auzit, o sa ma documentez si eu. Numai bine!

      Ștergere