Idei de afaceri : Spalatorie/curatatorie de covoare



Descriere: Aceasta afacere consta in preluare, spalarea si curatarea, iar apoi livrarea covoarelor. Se stie ca pentru ca un covor sa atinga durabilitatea maxima este nevoie de spalarea si curatarea acestuia o data la 5-6 luni.  Spalarea covoarelor de dimensiuni mari la domiciliu se poate dovedi pentru multe persoane o adevarata aventura, de aceea un serviciu de acest fel ar prezenta o foarte mare utilitate si interes pentru foarte multa lume.

            In prima faza angajatii spalatoriei sau dvs. va veti deplasa la domiciliul clientului si veti prelua covorul, acesta va fi dus la spalatorie, va fi spalat, uscat si livrat inapoi clientilor. Timpul de livrare va fi undeva la 2-3 zile, iar preturile practicate pe piata sunt de 5-10 RON / kg de covor. Acest tarif se va achita soferului la preluarea si cantarirea covoroului. Un covor are o greutate de 2000 – 3000 g/mp , iar daca facem un calcul la un covor de 10 mp, rezulta o greutate de 20 – 30 kg,  cu un profit de 150 – 300 lei / covor de 10 mp.

            Va fi nevoie de un spatiu unde se va amenaja spalatoria, acest spatiu poate fi ales intr-o zona industriala a orasului dvs,  intr-o zona a orasului unde chiriile sunt mai mici sau chiar o portiune inchiriata de hala.

            Investitia minima in utilaje la inceput se face pentru achizitionarea masinii de spalat covoare manuala si pentru centrifuga (utilaj pentru uscarea covorului). O masian de spalat covoare manuala se invarte in jurul sumei de 1000 euro , iar o centrifuga intre 1500 – 2000 euro. Aceste 2 utiaje sunt absolut esentiale, insa odata cu extinderea se poate opta si pentru marirea numarului de masini de spalat covoare manuale sau eventual, daca bugetul o permite, pentru o masina automata de spalat covoare, masina care costa intre 20.000 – 25.000 euro. De asemenea cu timpul si marirea numarului de clienti, pentru o mai mare viteza, se poate achizitiona si masina de ambalat covoare (intre 2000-3000 euro). Aici cateva poze, de la stanga la dreapta : masina de spalat covoare manuala, masina automata de spalat covoare, centrifuga, masina de ambalat covoare.














sursa foto : http://www.utilajepvc.com/



Resurse necesare: - realizarea unui plan de afaceri riguros

- achizitia utilajelor minim necesare (aparat de spalat covoare manual si centrifuga)

-   disponibilitatea unei autoutilitare pentru preluare / livrare covoare

- inchirierea unei spatiu prevazut cu canale de scurgere a apei pentru desfasurarea activitatii propriu-zise

-  promovarea intense a serviciului : flyere, pliante, carti de vizita, site, anunturi, etc.

 Avantaje: - este un serviciu foarte util

           - un serviciu de interes pentru toata lumea

         - daca promovarea este intensa si eficienta, amortizarea investitiei se face intr-o durata scurta de timp

         - punctele de lucru pentru asemenea activitati nu au nevoie de iesire la strada, deci costuri mici de inchiriere a spatiului.

Dezavantaje: - investitie initiala in utilaje destul de mare

Concluzii: Un serviciu de spalatorie covoare se poate dovedi o afacere foarte profitabila, mai ales ca ofera un grad mare de utilitate si scapa clientii de multe batai de cap.

4 comentarii: