Intermedierea si vanzarea caselor la tara

   Aceasta afacere consta in prezentarea si intermedierea vanzarii caselor din mediul rural. Tot mai multe persoane isi doresc achizitia unei case la tara, poate din cauza factorului nostalgic, linistea de care s-ar putea bucura la sfarsit de saptamana, etc.
Pentru persoanele care doresc sa cumpere o astfel de casa avantajul cel mai mare este pretul, e de stiut ca orice proprietate isi pierde din valoare cand distanta fata de oras se mareste. Distanta mare si lipsa avantajelor tehnologice sunt principalul factor care face extrem de grea intalnirea vanzatorului cu potentialul cumparator. Tocmai aici intervine aceasta afacere.
    Activitatea se poate incepe initial prin stabilirea zonelor din afara orasului in care locuiti de care o sa va ocupati. Apoi se iau o serie de anunturi din ziarele locale sau de pe internet. Pe baza acestora se creeaza noi relatii, se merge pe teren (multe case la tara nu au anunturi publicate, ci doar o pancarta in fata intrarii). Astfel prin iesiri pe teren se pot obtine contacte noi, poze, preturi bune.
    In urmatoarea faza se publica anunturi cu proprietatile scoase spre vanzare pe site-urile de anunturi generale si pe site-ul propriu. Este important inca de la inceput sa se stabileasca ce suma se va percepe de la vanzator si ce suma de la cumparator. Asta daca se opteaza pentru varianta de comisioane, insa se poate opta si pe varianta de taxa fixa de la vanzator. Spre exemplu spunem vanzatorului ca pentru suma X se va gasi cumparator casei care o are de vanzare (prin publicare anunturi, poze, discutii cu potentialii cumparatori). Aceasta ultima varianta de taxare, desi nu la fel de profitabila ca prima, este mult mai usor si sigur de obtinut. Strategia de calculare a costurilor de transport trebuie sa fie gandita, spre exemplu se va face un traseu pe zone, astfel incat sa nu existe situatii ca la un consum mare de combustibil sa se obtina o singura intelegere.
    O afacere cu intermedieri vanzari case la tara poate fi foarte profitabila, mai ales ca pe piata exista cerere foarte mare pentru astfel de proprietati, iar oferta este aproape inexistenta.

Un comentariu:

  1. Ma gandesc ca trebuie facuta la pas o anumita zona pentru a putea obtine chiar exclusivitate. Iar dupa ce va exista un catalog cu oferte locale, ar fi destul de simplu. Da, mi se pare o idee foarte buna.

    RăspundețiȘtergere