Kit-uri de crestere plante

     Aceasta simpla afacere consta in formarea unor kit-uri, pachete cu tot ceea ce este necesar pentru cresterea unei plante, mai precis un astfel de kit contine: ghiveci, pamant, seminte, ingrasamant, manual cu instructiuni. Astfel o combinatie de produse comune formeaza un nou produs destinat multor categorii de persoane: pasionati de plante exotice, condimente pentru gospodine sau chiar in scop educativ pentru copii.
     Gama de plante care pot fi comercializate in acest fel este foarte larga: condimente exotice, legume miniaturale (chili, rosii, etc), fructe, flori, plante medicinale, bonsai, ciuperci, diverse specii de cactus sau mai nou ce e si la moda: plante carnivore.
     Astfel de kit-uri de cultivare se vand cu preturi intre 20-50 lei/buc. Nu este o suma foarte mare, insa pentru un astfel de kit se investeste intre 5-10 lei (deci cel putin triplu valorii investite), iar investitia poate scadea in functie de cum de alegem sursele de achizitie a materiei prime.
      Pentru aceasta afacere din start este necesara o foarte buna documentarea, pasiunea in acest domniu reprezinta un foarte mare avantaj. Inainte de a construi un kit, trebuie sa stim tot ce este necesar pentru cresterea plantei, numarul de seminte necesare, tipul de sol, numarul de udari, etc.
    O parere personala ar fi sa se puna accent pe plantele mai putin comune, pe cele exotice sau mai greu de gasit prin magazine. Plantele carnivore par sa fie la mare cautare.
Pentru promovarea produsului se poate alege un magazin online, site-urile de anunturi sau prin vanzari directe la magazine. Inainte de a ne aventura in acte, speculatii si vise, se poate incerca si testarea produsului, cateva mostre gratuite, cateva anunturi, pentru a se vedea daca exista interes si cat.
     Este o afacere simpla, usor de realizat la domiciliu, un pc, o investitie simbolica, documentare si imagintie sunt toate lucrurile de care e nevoie. Cateva mostre pozate si postate pe internet pentru a testa interesul si daca acesta exista, se poate incepe productia.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu