Idei de afaceri : Buretele de baie natural – cultivarea lufei cilindrice

Descriere: Lufa cilindrica sau buretele de baie vegetal este o leguma cultivata mai ales pentru calitatile sale decorative si mai putin pentru consum. Pe langa partea decorativa, s-a observat ca dupa uscare miezul acestei legume are proprietati de absorbtie si aspect foarte asemanatoar cu cel ale unui burete de baie. Astfel ca, acest burete de baie natural, a ajuns in multe tari foarte cautat, considerandu-se ca pe langa efectul unui burete sintetic de baie, are calitati benefice asupra pielii inlaturand celule moarte de pe suprafata acesteia. Din acest produs se mai realizeaza
un tip de sapun bio, care consta in inglobarea buretelui obtinut din lufa intr-un sapun natural.
Referitor la conditiile optime de crestere, lufa cilindrica prefera lumina din abundenta si caldura, excesul de apa nu este indicat. 
Resurse necesare: - disponibilitatea unui teren pentru inceperea culturii
   - achizitia semintelor de lufa
   - uneltele necesare uscarii, felierii si ambalarii produsului final
Avantaje: - produsele naturale sunt din ce in ce mai cautate
                - buretele vegetal e foarte usor de produs, lufa fiind uscata iar apoi feliata in functie de dimensiunea dorita
                - pretul de vanzare al produsului final este destul de ridicat
Dezavantaje: - pot aparea in cazul nerespectarii conditiilor necesare de crestere

Concluzii: Pe o piata care se indreapta din ce in ce mai mult spre produse naturale, acest produs poate fi un adevarat succes.

7 comentarii:

  1. unde am putea gasi seminte de luffa?? dar plante gata uscate pt a le putea folosi pana iese cultura noastra , multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Producatori putini gasiti pe la noi, e un produs inca foarte nou pt. a fi cultivat intensiv la noi in tara, desi clima e favorabila. Deci pt. plante uscate cam greu vad sa gasiti vanzatori, in schimb samanta se poate gasi pe site-uri de anunturi si se vinde la aproximativ 1 leu/buc sau 1 pachet de 10 seminte la 8-15 Ron/pachet, ceea ce e f. productiv tiinand cont ca dintr-o planta se obtin mai malti bureti care fiecare are pretul cel putin al unui pachet de seminte. Adica o felie din produs plateste pt un pachet de seminte. Ca sa va raspund la intrebare, fara a face reclama inutila, scrieti pe google vand seminte lufa, si o sa gasiti destui vanzatori. Daca nu, sunt site-uri internationale de unde puteti comanda semintele. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt din Bucuresti si as dori sa cumpar un burete vegetal (luffa). Rog oferta

    RăspundețiȘtergere
  4. In piata la obor! Preturi incep de la 5 lei si ajung undeva pe la 20..25 d lei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am reusit sa obtin prin cultivare cca 10 bucati ,Problema este ca nu stiu procedeul de uscare .Parte din ei s au inegrit (imbolnavit cred).
    Stie cineva cum se procedeaza pt a se putea usca ,fara ca semintele sa si piarda calitatea germinativa?
    Multumesc anticipat pt informatii.

    RăspundețiȘtergere