Idei de afaceri : Producerea diferitelor sortimente de ceai

Descriere: Prin simplitatea ei , aceasta afacere poate fi foarte usor derulata la domiciliu. Pe scurt , activitatea consta in achizitia in cantitati medii si mari de plante uscate utilizate si acceptate pentru consum. Etapa urmatoarea este cautarea sau (daca dispuneti de originalitate) chiar inventarea unor retete de ceaiuri. Aceste retete vor fi realizate prin dozarea optima a plantelor achizitionate. Astfel , realizand si un ambalaj interesant, amestectul de ceai poate fi foarte usor comercializat, deoarce consumul de ceai este in continua crestere. Amestecurile de ceai obtinute
pot  fi denumite in functie de efectul pe care le au acestea , de ex: relaxant, revigorant, energetic, calmant etc. sau in functie de compozitia ceaiurilor. Mare atentie se va avea in selectarea plantelor ce se vor gasi in amestec, deoarece nu toate plantele existente sunt testate si acceptate ca fiind in totalitate benefice pentru consum.
Resurse necesare: - achizitia plantelor uscate in saci
        -  stabilirea planului de comercializare
        -  stabilirea si realizarea designului ambalajelor
        -  stabilirea denumirilor si a retetelor
     - se pot realiza mici sondaje intre prieteni pentru stabilirea gusturilor optime pentru comercializare.
        -  realizarea unei sigle
      - promovarea prin intermediul unui site si direct la magazinele de pe aceasta nisa.
Avantaje: - este un produs natural
                - investitia este relativ mica
            - amestecul si ambalarea produsului pot fi realizate in propriul domiciliu
                - produsele naturale sunt si vor fi din ce in ce mai cautate
              - preturile de vanzare sunt destul de ridicate comparative cu investitia
Dezavantaje: - pot aparea probleme legislative in nerespectarea prevederilor in ceea ce priveste utilizarea plantelor care inca nu au fost testate.
Concluzii: O astfel de afacere poate fi foarte usor derulata la domiciliu, iar o piata cu un consum in crestere pentru produsele naturale face ca aceasta afacere sa merite a fi incercata.

3 comentarii:

  1. Multumesc, daca ati fi deschis/disponibil; in ce ar consta aceasta afacere la scara mare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu exact la ce anume va referiti, insa daca va referiti la automatizarea procesului se poate apela la anumite tipuri de dozatoarea de mici dimensiuni sau chiar sa apelati la o firma pentru procesul de ambalare rapida. Este bine ca procesul sa fie inainte bine testat, adica sa fie facut la scara mica, pana cand atinge calitatea maxima. Puteti vedea exemplul vienez al firmei Demmer care se bucura de succes si pe piata noastra si vine cu produse care aduc ceva nou clasicelor ceaiuri romanesti hepatice sau pt tot felul de boli. Ca aprovizionare, sunt multe centre de colectare in toate tara, de unde puteti achiziona cantitati mari de plante la preturi mici. Succes si pt alte discutii pe aceeasi tema va asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  3. A-ti putea sa imi dati si exemple de furnizori de unde se poate face aprovizionarea?

    RăspundețiȘtergere