Idei de afaceri : Bean Bags

Descriere: Acest obiect consta intr-un fotoliu de diferite forme si culori , caracterizat printr-o comoditate superiora. Foarte cunoscut inca din anii 60’ in SUA, bean bag-ul a revenit pe piata si este tot mai prezent in amenajarile interioare moderne. Bean Bagul poate fi umplut cu diverse materiale de la diferite tipuri de seminte, orez, bile mici de polistiren pana la diferite tipuri de vata sau puf. Aici puteti vedea un exemplu de confectionare si cateva modele :







Americanul Shawn Nelson a reusit sa construiasca un imperiu in jurul acestui produs, realizand o varianta unicata si mai comoda decat produsele existente pe piata. Aici puteti vedea povestea lui si al produsului denumit Love Sack :



Resurse necesare: - determinarea modelelor ce vor fi realizate si a listei de materiale necesare
-   costuri cu achizitia materialelor
-  cunostinte minime de cusut si utilizare a unei masini de cusut
-  realizarea unui website pentru promovarea si vanzare eficienta a produsului

Avantaje: - costuri de confectionare mici
                - produse din ce in ce mai cautate in amenajarile moderne
                - produsul se adreseaza mai multor categorii de varsta
Dezavantaje: - sunt necesare abilitati minime in domeniu
Concluzii:  Bean Bag-ul poate fi un produs care sa va aduca profituri importante, tiinand cont ca pe piata romaneasca fenomenul este inca pentru multa lume necunoscut. O calitate superioara concurentei si o promovare eficienta vor fi esentiale in obtinerea succesului in aceasta afacere.

13 comentarii:

  1. Buna!
    Este foarte interesanta ideea, am vazut ca au aparut si in magazinele mari dar la un pret cam ridicat.
    As dori sa incep si eu aceasta afcere dar nu gasesc de unde sa iau bilute de polistiren.
    Ma puteti ajuta si pe mine cu o idee unde as putea gasi bilutele la un pret rezonabil.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Gasesti multe anunturi si firme care vand cautand pe google "granule polistiren" ,de asemenea poti sa mergi la orice firme sau depozite de materiale de constructii, preturile din cate am gasit eu incep de la 100-150ron/mc si merg pana la 200-250ron/mc. Persoanele care comercializeaza bean bags umpluti cu bile de polistiren stiu f. bine ca aceste granule se taseaza in timp si pe parcursul utilizarii mai trebuie completat, de aceea societatile care vand bean bags vand si separat pungi cu bile de polistiren (evident la un pret mai mare decat cel al furnizorului). Parerea mea ar fi sa iei la inceput o cantitate mica (gen 1 mc, nu de la cei care vand bean bags) si sa experimentezi putin procesul. Un furnizor accesibil nu se gaseste din prima, pe parcurs, odata ce vei intra in contact cu acest mediu, vei avea acces tot mai mult la anumite surse tot mai convenabile. Realizeaza niste liste cu furnizorii, suna-i, intereseaza-te, vezi in ce masura exista posibilitatea negocierii. Spor la treaba si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. v-as ruga si sa tineti cont ca ii indicati sa fure un pic de la cei ce produc deja aceste fotolii si nu cred ca este corect. Spuneti-le si cat costa listarea in Carrefour sau Cora. Hai sa vorbim si de calitatea umpluturii. Cazatura de polistiren? Fai sa fim seriosi. Cred ca habar nu aveti ce vorbiti. Ati stat vreodata pe un fotoliu umplut cu cazatura de polistiren?Cred ca aveti mari lacune in ceea ce priveste producerea si comercializarea acestor fotolii, astfel incat mai bine dati sfaturi desprealtceva nu despre fotolii. A..si sa nu uit, v-ati gandit ca deja produsele si marcile sunt deja inregistrate la OSIM. Mai studiati un pic problema si mai vorbim de cat de usor este sa faci si sa distribui fotolii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci faci fotolii si nu-ti cade bine
      asta, sau ai o problea cu atitudinea fata de viata in general

      Ștergere
  4. Domnule anonim, e o idee de afacere de afara la care eu am facut o documentare (eu am prezentat-o ca pe o idee, iar cine va vrea sa o faca se va documenta mai in detaliu), iar printre materialele folosite se enumerau si granule de polistiren. "SA FURE" ? Sa fure ce? Daca eu vreau sa imi fac un fotoliu, urmez unele modele de pe piata, fara sa il fac identic (ar fi si greu sa iasa identic), insemna ca eu fur? Ca si cum firmele romanesti au inventat roata ?! Dvs. domnule de acum inainte va rog sa va controlati limbajul si sa va gestionati aberatiile, de data asta am permis postarea unei asmenea anomalii, insa daca mai comentati in acest mod razboinic fara sens, de parca v-am furat fotoliul de la gura (prezentand o idee de afacere), comentariul dvs va fi imediat sters. Bagatati bine la cap: pe acest blog se PREZINTA idei de afaceri cu cateva detalii de suprafata, iar cei care vor sa urmeze o anumita idee se DOCUMENTEAZA evident SUPLIMENTAR. Nu cred ca cineva de pe acest blog incepe o idee expusa de acest blog si face o afacere numai cu putinele informatii obtinute aici. Pt. mine faptul ca puteti sa credeti acest lucru denota faptul ca aveti dvs. mari lacune de judecata logica. Si pana la urma ce va mananca pe dvs. ca pt o pers. va fi greu sau usor de facut sau de distribuit fotolii?! Va rog pastrati gandurile astea de pestera pt. dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o idee fff bună chiar am sa ma gindesc și nu cred k dau greși,, am sa încep cu aceste fotolii în casa mea, am probat asa k,,, va mulțumesc

      Ștergere
  5. UPDATE: Probabil frustrarile astea, evidentiate prin limbaj de mahala, sunt cauzate tocmai de manifestarea acestei arogante nesimtite pe care o exprimati (cum ca daca va pricepeti la fotolii trebuie sa va dati cu parerea prin insulte, chiar daca nimeni nu v-o cere). Ar fi interesant sa ma duc si eu la toti jurnalistii care au scris ceva in domeniul ingineriei si sa le zic ca nu au dat destule informatii la cutare articol, asa sa par eu mai special. Daca sunteti in cautare de atentie, consultati un psihiatru, asa o sa invatati sa va exprimati frustrarile intr-un mediu si intr-un mod care sa nu va faca sa pareti ca un total retardat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest domn anonim vrea cumva sa ne sugereze ca nu mai avem voie sa producem nimic pentru simplul motiv ca se comercializeaza deja? Oare unde ati studiat aceste mirifice principii economice? Ca intr-o societate capitalista cu siguranta nu ati facut-o! Haideti sa ne oprim din tot ce facem, exista deja! :)) Doar gasim totul in Cora sau Carrefour.

    Gata, eu deja am si scos biscuitii din cuptor, doar exista in magazine deja!

    Cata frustrare "marxista"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu toate ca domnul recalcitrant ma face sa cred ca deruleaza in prezent o astfel de afacere si s-a simtit lezat de faptul ca altcineva a indraznit să ofere informatii despre aceasta activitate care lui i se parea unicat, imi permit sa-i transmit sa caute si resurse despre notiunile elementare ale gramaticii limbii romane, apoi sa revina cu un comentariu pertinent.

    In rest, felicitari pentru articol si pentru calitatea informatiilor de pe blogul dvs.!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu fac astfel de fotolii iar ideea mi a venit din dorința de reciclare. Investiția nu este mică însă dacă cineva dorește eu pot face un preț bun pt polistiren umplutura pt bean bags. Concurenta e bună și sunt încântat când văd că cineva vrea să producă ceva nu sa revanda cum fac majoritatea. Contact@profiledecorative.net

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu m-am inspirat din afacerea altora cu bean bags, apoi am facut rost de sabloane de pe net, le-am mai modificat ca sa iasa ceva original, mi-am cumparat materialul de acoperire si perlutele de polistiren si.. a aparut canapelesifotolii.ro, magazinul meu online de fotolii bean bags.

    RăspundețiȘtergere
  10. salut!am facut si eu un bean bag xxl, intr-adevar trebuie sa ai niste cunostinte inainte sa il faci pt ca ceea ce am patit eu nu doresc nimanui. husa nu a fost dintr-un material rezistent sau impermeabil si nu am stiut ca bilutele se taseaza pana cand devin praf,dupa 1 an sau mai putin a inceput sa iasa praf ca faina din material, trebuia sa nu il misc ca iesea praful din el, l-am acoperit cu paturi ca sa putem sta pe el,sub se adunasera kg de faina de polistiren,am reusit sa il scot din apartament dupa 3 ani si am umplut toata mobila de praf.asa se intampla la toate bean bag-urile?de fapt conteaza doar husa sa fie buna? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. husa conteaza sa fie buna, incearca cu piele ecologica, piele sau material mai gros.

    RăspundețiȘtergere