Idei de afaceri : Robot combat - organizare evenimente de lupte intre roboti

Descriere: O astfel afacere consta in amenajarea unei locatii dupa criteriile necesare pentru organizarea unor activitati de competitii intre roboti. Acesti roboti pot fi amatori- de la jucarii cu telecomanda modificate -pana la adevarate constructii ingineresti. Competitiile intre roboti au aparut de cativa ani si la noi in tara, organizandu-se  in cercuri restranse in unele facultati de profil tehnic. Pentru multi studenti aceste activitati reprezinta si o forma de invatare foarte interactiva.
                 In alte tari aceste activitati de tip hobby/sportiv sunt foarte gustate de public, fiind in multe cazuri chiar si televizate. Astfel au aparut chiar si categorii asemanatoare sporturilor de combat, insa aplicate greutatii robotilor,  cum ar fi : categoria purice (75g), zana (150g), furnica (454g), gandac (1,36kg), hobby (5,44kg), pana (13,6kg), cat. usoara (27kg), cat. mijlocie(54kg), cat. grea (100kg), cat. supergrea (154kg).
               Pentru astfel de competitii este importanta siguranta spectatorilor, de aceea arena trebuie sa fie inconjurata de material transparent rezistent la socuri. Original se foloseste policarbonatul transparent vexan.
              Profiturile din organizarea unor astfel de evenimente de robot combat pot veni pri  diferite rute, spre exemplu se pot aplica taxe de participare a  concurentilor/echipelor, taxe de participare la eveniment pentru curiosi/spectatori, materiale publicitare in arena (astfel de activitati au foarte mare potential publicitar) sau chiar participantii pot obtine venituri suplimentare (separate de premiile puse in joc de organizator) vanzad spatiu publicitar pe propriul robot.
             Pe langa activitatile de lupta intre roboti, pe care unii le pot considera ca avand un anumit grad de violenta desi nu se poate vorbi de raniti, se pot organiza si alte tipuri de evenimente cum ar fi robo sumo, robo fotbal, robo racing, etc. Pentru a nu avea grave probleme cu legea, organizatorii vor stopa orice tip de pariere neautorizata pe competitiile organizate.
     Aici un exemplul de robo sumo organizat de studenti:



Aici o competitie internationala de robot combat:





Resurse necesare: - inchirierea si amenajarea unei locatii
   - cheltuieli legate de confectionarea arenei
   - un foarte bun site de prezentare prin intermediul caruia viitoarele      echipa sa poata completa formularul de inscriere (aceste echipe se  pot inscrie din toata tara, prezentandu-se la locatia in data in care este programata lupta)
          - alegerea unui nume sugestiv, exemple: battlebots, robot wars, robot combat, etc.
Avantaje: - activitate care poate genera mare interes in randul publicului
 - investitia se amortizeaza foarte repede
 - exista multiple surse de monetizare a evenimentului
            -  activitatea ofera publicului adrenalina necesara, fara sa existe raniti
Dezavantaje: - se va avea grija sa nu se faca economii la achizitia materialului protector
Concluzii:
 Astfel de evenimente, daca se vor promova eficient, pot deveni surse continue de venituri, cu minimum de efort din partea dvs.

Un comentariu:

  1. A.P.I.E.N.E. Galati ofera servicii de redactare si implementare pentru proiectele europene cu finantare nerambursabila.

    turcescuradu@gmail.com

    http://consultantaposdru.wordpress.com/

    http://consultantaposdru.freewb.ro/

    RăspundețiȘtergere